'BENZEMA VERSCHIJNT NIET OP FRANS AFSCHEIDSFEESTJE ROND DUEL MET ORANJE'

Karim Benzema zal komende vrijdag geen acte de présence geven tijdens het afscheid dat de Franse voetbalbond (FFF) heeft georganiseerd rondom het EK-kwalificatieduel met Oranje.

Benzema was na zijn recente afscheid als international net als Hugo Lloris, Steve Mandanda, Blaise Matuidi en Raphaël Varane uitgenodigd voor dat eerbetoon, maar heeft volgens Franse media geen trek in het afscheidsfeestje in het Stade France.

Het zal ongetwijfeld te maken hebben met de gang van zaken rond het WK 2022 in Qatar. Benzema raakte vlak voor de start van het toernooi geblesseerd en ging ook al niet in op de invitatie van de Franse bond om aanwezig te zijn bij de WK-finale.

Een dag na de nederlaag tegen Argentinië maakte Benzema bekend te stoppen als international. Deze maand bleek dat de Gouden Bal-winnaar niet blij was met de werkwijze van bondscoach Didier Deschamps, die hij een leugenaar en een clown noemde.

Het past allemaal in de roerige interlandloopbaan van Benzema. Deschamps liet hem jarenlang links liggen vanwege de sekstape-affaire met Mathieu Valbuena, voordat hij de aanvaller van Real Madrid richting het EK 2020 terughaalde bij de selectie.

2023-03-19T14:42:30Z dg43tfdfdgfd