'GEEN FERRARI VOOR NEWEY, MAAR DEZE VERRASSENDE OVERSTAP IN '25'

In Italië weten ze het zeker: Adrian Newey maakt na het eerste kwartaal van '25 de overstap naar Ferrari. Ondertussen hoopt Aston Martin de ontwerper - die bij Red Bull Racing vertrekt - met een grote zak geld over te halen om naar de ambitieuze equipe van eigenaar Lawrence Stroll te komen. Maar wellicht wordt het geen van beide teams die de handtekening van Newey krijgt: Een transfer naar Williams zou namelijk een serieuze optie zijn voor Newey. 

Racingnews365 meldt dat Newey reeds verschillende gesprekken heeft gevoerd met James Vowles, de teambaas van Williams, over een verrassende terugkeer op het oude nest. In de jaren negentig van de vorige eeuw was Newey namelijk - redelijk aan het begin van zijn loopbaan - de drijvende kracht achter de successen van Nigel Mansell, Damon Hill en Alain Prost. Ze werden allemaal wereldkampioen met een door Newey ontworpen bolide. 

Williams wil terug naar de top

Later werkte Newey voor McLaren en de afgelopen twintig jaar bij Red Bull Racing. Waar laatstgenoemde een topteam is, is Williams de laatste decennia ver teruggezakt. Maar met Vowles aan het roer werkt Williams zich langzaam maar gestaag op naar voren. Vowles heeft altijd gezegd dat Williams een project voor de langere termijn was, maar met Newey binnenboord zou er mogelijk in korte tijd een enorme progressie gemaakt kunnen worden.

Mocht Newey inderdaad naar Williams overstappen, dan kan hij zich nog net op tijd bezighouden met de bolide van '26. In dat jaar gaan de reglementen op schop. Newey wordt er door vriend en vijand om geroemd om doorgaans als één van de eersten een nieuw reglement te doorgronden. Met elk team op het nulpunt, zou Newey voor Williams dat jaar zomaar goud waard kunnen zijn. 

2024-05-03T08:25:35Z dg43tfdfdgfd