HAMILTON SLAAKT EEN ENORME ZUCHT: 'IK WEET HET OPRECHT NIET.....'

Lewis Hamilton moest genoegen nemen met de achtste plek na de kwalificatie in Miami. De Brit kent vooralsnog een moeizaam weekend in Amerika en worstelt voornamelijk met de wagen van Mercedes.

In de sprint shootout waren George Russell en Lewis Hamilton niet eens doorgekomen tot het laatste kwalificatiedeel en in de sprintrace verloor Hamilton een punt door een snelheidsovertreding in de pitstraat. In de kwalificatie ging het zaterdag iets beter, maar heel gelukkig is Hamilton nog altijd niet.

Waarom het misging voor Hamilton

‘’Ja, de eerste twee delen van de kwalificatie verliepen wat beter. In Q2 voelde de wagen geweldig, in Q2 eigenlijk uit het niets. Daarna kom je echter in Q1 aan en is het weer helemaal verdwenen. Het was wel voor het eerst dat de wagen goed werkte in Q2’’, liet Hamilton na de kwalificatie weten bij F1TV.

Toch is de verslagenheid bij Hamilton groot. De Brit kwalificeerde uiteindelijk op een achtste plek, op bijna een seconde van Max Verstappen. Hoe het komt dat de prestaties van de Mercedes-wagen zo schommelen, slaakt Hamilton een zucht: ‘’We weten het niet. We weten het echt niet. Ik kan het je gewoon niet zeggen als ik eerlijk ben.’’

2024-05-05T16:49:38Z dg43tfdfdgfd