Voetbal

Trending:


Alex Kroes wijst drie spelers aan die absoluut niet mogen vertrekken bij Ajax

Een grote leegloop is komende zomer aanstaande bij Ajax. De Amsterdammers zullen afscheid moeten nemen van flink wat miskopen uit het verleden.


Verstappen haalt uit naar Hamilton en heeft slecht nieuws: 'Dat was ook heel slecht'

Max Verstappen won de laatste twee Grands Prix in Imola, maar beseft dat er ontzettend veel moet gebeuren als hij kans wil maken op een hattrick. De vrijdag leverde een vijfde tijd in VT1 op, terwijl het in de tweede vrije training zo mogelijk nog slechter ging: een zevende plek, een slechte racesimulatie, en een akkefietje met zijn voormalige titelrivaal Lewis Hamilton. Na afloop van de sessie verscheen de drievoudig wereldkampioen voor de...


Dit is de voorlopige startopstelling voor de Formule 1 Grand Prix van Emilia-Romagna

De voorlopige startopstelling voor de Grand Prix van Emilia-Romagna is daar.


Lucinda Brand razend op UCI, nadat ze stopte voor zwaar gevallen Balsamo en op drie minuten werd gezet

De openingsetappe in de Ronde van Burgos voor vrouwen is donderdag uitgedraaid op een regelrechte nachtmerrie voor Lidl-Trek. De Amerikaanse formatie zat in uitstekende positie om topfavoriete Elisa Balsamo af te zetten in de sprint, maar de Italiaanse kwam zeer zwaar in de dranghekken terecht en liep daarbij een gebroken neusbeen en middenhandsbeentje en een hersenschudding op. Maar er volgde nog meer verontwaardiging achteraf bij ploeggenote...


Driessen: ‘Farioli staat niet écht op pole position bij Ajax, dít is de droomkandidaat’

Erik ten Hag is voor Ajax de droomkandidaat om volgend seizoen trainer te worden. Alex Kroes heeft aan Valentijn Driessen laten weten dat hij liever voor Ten Hag gaat dan voor Farioli.


Feyenoord kan profiteren van financiële problemen bij Newcastle United met komst Fabian Schär

Newcastle United is komende zomer genoodzaakt om spelers te verkopen om zodoende te voldoen aan de Financial Fair Play-reglementen.


Marko verklaart valse start: 'Kan zijn dat nieuwe onderdelen niet goed werken'

De eerste vrije training in Imola leverde voor Red Bull Racing een vierde en vijfde tijd op. Sergio Pérez kwam vooral snelheid tekort, terwijl Max Verstappen geen foutloze ronde wist te rijden, en daardoor nog achter zijn Mexicaanse teamgenoot plaats moest nemen, terwijl Ferrari op thuisgrond wél met twee man in de top drie eindigde. Helmut Marko keek terug op de sessie, en beoordeelde de upgrades. Verstappen kwam verschillende keren in de...


'Arne Slot tekent vandaag nog contract bij Liverpool'

Arne Slot gaat vandaag zijn contract tekenen om als hoofdtrainer bij Liverpool aan de slag te gaan, maakt transferexpert Fabrizio Romano bekend op X. De 45-jarige coach veroverde in zijn drie jaar bij Feyenoord eenmaal de landstitel, eenmaal de KNVB-Beker en hij verloor de finale van de Conference League. Het nieuws dat Slot hoofdtrainer bij de Engelse topclub wordt komt niet uit de lucht vallen. Al maanden gaan er geruchten dat hij de opvolger...


Pérez niet helemaal blij met Verstappen: 'Als ik een andere teamgenoot had, zou ik misschien meer schitteren'

Sergio Pérez stelt dat het niet gemakkelijk is om teamgenoot van Max Verstappen te zijn, maar hij weet wat nodig is om de Nederlander te kunnen verslaan. De Mexicaan ziet echter ook dat de concurrentie nadert. Onder meer Ferrari introduceert in Imolazelfs een groot upgradepakket, maar ook Red Bull Racing zit niet stil. Pérez stelt echter dat het bij het Oostenrijkse team niet om een enorme update gaat. Het Red Bull-contract van de 34-jarige uit...


Nederlanders ontploffen na zien van EK-voorselectie: ‘Dit is een misdaad tegen het voetbal!’

Ronald Koeman maakte donderdagavond de voorselectie van het Nederlands elftal voor het EK bekend, maar kan niet op positieve reacties rekenen. Veel mensen reageren met totale verbijstering na het zien van de dertigkoppige lijst van Oranje.


Fans over Verstappen die record Senna evenaart: "Hij applaudisseert vanuit de hemel"

Verstappen liet zich weer zien in Imola.


Adrian Newey F1: 'Red Bull-ontwerper heeft handtekening al gezet bij Ferrari', meldt Britse media

Adrian Newey zal naar verluidt vertrekken naar het Ferrari F1-team. Dit wist de Daily Mail afgelopen nacht te melden dankzij meerdere bronnen vanuit Italië. De ontwerper zou zelfs zijn handtekening al gezet hebben. Newey kwam na Williams en McLaren, waar hij qua prestaties zeer succesvolle periodes meemaakte, maar qua politieke spelletjes zijn draa...


Wanneer zijn de wedstrijden van het Nederlands elftal op het EK?

Het EK in Duitsland staat voor de deur en dus stijgt de Oranje-koorts in Nederland. Wanneer komt het Nederlands elftal in actie in de groepsfase? VoetbalPrimeur zet de data op een rijtje.


Piastri drie plaatsen teruggezet, Norris naast Verstappen op P2

IMOLA (ANP) - Formule 1-coureur Oscar Piastri is zijn tweede plaats in de startopstelling van de Grote Prijs van Emilia-Romagna kwijtgeraakt. De Australiër van McLaren is drie plaatsen teruggezet omdat hij de Deen Kevin Magnussen had gehinderd tijdens de kwalificatie.


Verstappen geeft geheim prijs na slimmigheidje: 'Ik gaf hem een slipstream en die kreeg ik terug'

Max Verstappen heeft in Italië op fenomenale wijze poleposition voor de Grand Prix van Emilia-Romagna veroverd. De onderlinge verschillen waren wel erg klein, en dus greep Verstappen alles aan op een klein voordeeltje te pakken. Daarbij zou de samenwerking met Nico Hülkenberg belangrijk zijn. Verstappen was na afloop van de kwalificatie enorm verbaasd met weer een poleposition. 'Ik had dit echt totaal niet verwacht. Het was tot nu toe een enorm...


Windsor heeft oorzaak gevonden: 'Dit verklaart waarom Verstappen zo langzaam is'

Peter Windsor heeft genoten van de openingsdag van het Grand Prix-weekend in Imola. De coureurs hadden het lastig met het uitdagende circuit in Italië, en dat gold ook voor Max Verstappen, wiens prestatie uitgebreid geanalyseerd werd door de analist. Ook favorieten Charles Leclerc en Lando Norris werden uitvoerig besproken. Windsor merkt bij zijn analyse op zijn YouTube-kanaal dat de thuisfavoriet het goed voor elkaar had. 'De tribunes leken...


Sterspeler Feyenoord op weg naar de uitgang: ‘Proberen hem te verkopen’

Het heeft er alle schijn van dat Newcastle United afscheid gaat nemen van Yankuba Minteh. De negentienjarige buitenspeler presteert dit seizoen uitstekend op huurbasis bij Feyenoord.


Lasse Schöne hakt knoop over toekomst door: 'Kijk er enorm naar uit'

Lasse Schöne heeft de knoop over zijn toekomst doorgehakt: de Deense routinier verlengt zijn aflopende contract bij NEC met nog één extra seizoen.


Barcelona wekt complete verbazing en zet 'Ajax-target' Xavi alsnog op straat

Xavi Hernández staat na de zomer tóch niet meer voor de groep bij FC Barcelona. President Joan Laporta is niet blij met de uitlatingen van Xavi in de aanloop naar het competitieduel met Almería (0-2 winst) van donderdagavond.


Liverpool was voor onderhandelingen met Arne Slot al akkoord met Rúben Amorim

Liverpool was al akkoord met Rúben Amorim voor de komst van Arne Slot. De 39-jarige oefenmeester presteert uitstekend bij Sporting Portugal, dat dit seizoen met een flinke voorsprong op nummer twee Benfica de titel veroverde.


De Mos verrast door Feyenoord en Ajax: 'Groter trainerstalent dan broer'

Aad de Mos is verrast dat Feyenoord en Ajax in de zoektocht naar een nieuwe trainer voorbij lijken te gaan aan Dick Schreuder. In Amsterdam ligt Francesco Farioli inmiddels op pole position. Ook over de Italiaanse coach is de analist wel te spreken.


Nieuwe aanval FC Twente krijgt vorm: eerste aanwinst binnen

De 24-jarige linksbuiten Sayf Ltaief komt over van FC Basel.


Hilarische beelden uit Dordrecht: scheidsrechter Martin van der Kerkhof vergeet cruciaal voorwerp

De wedstrijd in de play-offs van de Keuken Kampioen Divisie tussen FC Dordrecht en FC Emmen op zaterdagmiddag is gestaakt, maar bij het hervatten vergat Martin van der Kerkhof wel een heel belangrijk object.


Gijs Smal over Feyenoord: ‘Mijn nieuwe club zal geen verrassing zijn’

Gijs Smal gaat FC Twente komende zomer na vier jaar achter zich laten. De linksback kwam destijds over van FC Volendam en maakte een behoorlijke ontwikkeling door.


Marino Pusic reageert op Feyenoord-geruchten over opvolging Arne Slot

Marino Pusic is vereerd dat zijn naam genoemd bij Feyenoord, dat op zoek is naar een opvolger voor Arne Slot. De coach van Shakhtar Donetsk is vereerd, maar houdt zijn toekomstplannen nog geheim.


F1 Red Bull Racing: Max Verstappen reageerde op boze fan in Italië: "Heb m'n middelvinger opgestoken"

Regerend wereldkampioen Max Verstappen blikt op de persconferentie na de kwalificatie in Imola tevreden terug. De Nederlander prijst vooral het team, die toch de tendens wist om te draaien. Zo zag het er niet naar uit dat de RB20 de snelste wagen was, maar wist de Limburger toch het rondje eruit te peuren. De Tifosi had waarschijnlijk gerekend op e...


Bom barst bij Barcelona: vijf spelers keren zich tegen Xavi

Vijf spelers van Barcelona zijn niet tevreden over het management van Xavi Hernández, meldt Mundo Deportivo. De 44-jarige Spanjaard is de laatste dagen veelvuldig in het nieuws vanwege een mogelijk vertrek.


Boulevard: geruchten over Kenneth Taylor nemen toe na opvallende actie Jade Anna

De geruchten over Ajax-middenvelder Kenneth Taylor nemen toe. De voetballer staat in de belangstelling van Napoli en een opvallende actie van zijn vriendin Jade Anna van Vliet zou er op kunnen duiden dat hij inderdaad gaat verhuizen.


Bosz wijst PSV'ers op RKC-situatie: 'Er kunnen banen op het spel staan'

PSV speelt dit seizoen nergens meer om, maar Peter Bosz vindt dat zijn elftal het absoluut verplicht is om komende zondag hun sportieve plicht uit te voeren. PSV, dat tegen RKC Waalwijk speelt, is dat de clubs die nog tegen degradatie vechten simpelweg verschuldigd, vindt de trainer.


‘Aanvoerder en sterspeler Oranje-tegenstander zet streep door Europees Kampioenschap’

Oranje-tegenstander Oostenrijk lijkt op het EK geen beroep te kunnen doen op David Alaba. De aanvoerder van het Alpenland scheurde in december zijn kruisband en hoopte het eindtoernooi te halen, maar lijkt dat na een nieuwe operatie te kunnen vergeten.


Verstappen stelt voorwaarde aan langer verblijf Red Bull, F1-baas waarschuwt Verstappen | GPFans Recap

Het meest besproken nieuws van vandaag, kort samengevat.


Scheidsrechter neemt Cristian Willaert in de zeik tijdens gestaakte wedstrijd: ‘Wist je dat niet?’

De wedstrijd tussen FC Dordrecht en FC Emmen werd even gestaakt vanwege onweersbuien boven het stadion in de Zuid-Hollandse nederzetting.


De scheidsrechter redde het leven van bewusteloze speler: foto's

De interventie van de scheidsrechter was beslissend tijdens de wedstrijd tussen Bayern München en Mainz 05


Opvallend: Alex Kroes wil weggehoonde Ajacied spoedig terughalen naar Amsterdam

Alex Kroes wil Simon Tahamata ontzettend graag terughalen naar Amsterdam. De 67-jarige clubicoon, die eerder dit jaar vertrok als jeugdtrainer van Ajax, mag volgens de algemeen directeur snel terugkeren in de hoofdstad.


Driessen heeft het helemaal gehad met peperdure Ajax-aankoop: 'Wegwezen met die kerel!'

Valentijn Driessen is van mening dat Ajax deze zomer alles moet doen om Jordan Henderson kwijt te raken. De 33-jarige middenvelder verdient het hoogste salaris van de gehele selectie, maar liet het nog amper zien in Amsterdam. De 81-voudig Engels international drukt wel gigantisch op de begroting, waardoor Driessen maar tot één conclusie kan komen: 'Wegwezen met die gast!' Henderson werd in de winterse transferperiode binnengehaald door Ajax,...


Verstappen in Imola over Norris: "Ik lees ze niet eens, kan er helemaal niks mee"

Max Verstappen heeft ietwat geïrriteerd over de beweringen vanuit het kamp van McLaren.


Alex Kroes onthult: Ajax benaderde twee uiterst opvallende namen als nieuwe hoofdtrainer

Ajax is al ellenlang op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. In de beginfase benaderde algemeen directeur Alex Kroes Louis van Gaal en Danny Blind voor een functie als oefenmeester.


Transfer Lutsharel Geertruida naar RB Leipzig van de baan na verlenging Henrichs

Benjamin Henrichs gaat zijn contract verlengen bij RB Leipzig. De verdediger ligt nu nog tot medio 2025 vast bij de Duitse topclub, maar gaat zijn handtekening zetten onder een contract tot de zomer van 2028.


Basisplaats voor verrassende naam lijkt vertrek te verklappen bij Feyenoord

Arne Slot zit zondagmiddag (morgen) voorlopig voor de laatste keer op de bank als trainer van Feyenoord. De oefenmeester is volgend seizoen oefenmeester van Liverpool en heeft in zijn afscheidsduel tegen Excelsior plek voor Alireza Jahanbakhsh.


Dit zei Hamilton na zijn 'incident' met Verstappen in Imola

Lewis Hamilton en Max Verstappen komen elkaar al enige jaren niet zo vaak meer te geven op de baan, maar tijdens de tweede vrije training was dat wel weer eens het geval. De Mercedes-coureur hinderde Verstappen, maakte vervolgens excuses, maar de regerend wereldkampioen was duidelijk niet content met de manoeuvre van zijn rivaal. Na afloop reageerde Hamilton op het voorval.


Feyenoord blijft mogelijk met lege handen achter bij huurling: 'Overwegen hem te verkopen'

De toekomst van Yankuba Minteh kan nog alle kanten op. Feyenoord zou de Gambiaanse aanvaller graag nog een keer huren, maar volgens Martijn Krabbendam van Voetbal International, is het nog maar de vraag of Newcastle United hieraan wil meewerken.


Red Bull vervangt onderdeel van motor Verstappen in Imola

Max Verstappen rijdt met een nieuw motoronderdeel tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna in Imola. Red Bull Racing heeft besloten om hem en teamgenoot Sergio Perez van nieuwe Control Electronics (CE) te voorzien. Ook bij Charles Leclerc zijn er veranderingen aangebracht: Ferrari heeft een groot deel van de motor van de Monegask vervangen.


Alex Kroes maakt haast met samenstelling selectie Ajax: ‘Kunnen niet tot half augustus wachten’

Er wachten pittige weken voor technisch directeur Alex Kroes bij Ajax. De voormalig zaakwaarnemer heeft de zware taak om de selectie van Ajax te voorzien van een kwaliteitsinjectie.


Slot positief over veelgenoemde opvolger: 'Zou het Feyenoord gunnen dat ze zó'n goede trainer weten te vinden'

Arne Slot laat zich vrijdag positief uit over een trainer die veel wordt genoemd als zijn mogelijke opvolger bij Feyenoord.


Hülkenberg lacht om beschuldiging uit Engeland: 'Ik bewees Verstappen een dienst terug'

Nico Hülkenberg heeft het goed naar zijn zin in de Formule 1, en dat was in Imola niet anders. De kwalificatiespecialist was wederom van de partij in Q3, en verzekerde zich dus van een goede uitgangspositie voor de race. Die Q3-deelname had hij aan Max Verstappen te danken, en daarom gaf hij de Nederlander weer een mooi cadeautje terug. Hülkenberg maakte recentelijk zijn overstap naar Audi, danwel Stake, bekend voor 2025. Bij Audi zal men zich...


Mislintat brak Ajax-belofte: 'Er werd gezegd dat er niet meer zouden komen'

Sven Mislintat beloofde vorig seizoen aan Silvano Vos dat er na Benjamin Tahirovic en Branco van den Boomen geen nieuwe middenvelders meer naar Ajax gehaald zouden worden. Toch kwam ook Sivert Mannsverk nog naar Amsterdam.


Verstappen afgemaakt op X om niet dragen Senna-shirt: "Is zeker vanwege Kelly Piquet"

Max Verstappen heeft de volle laag gekregen na het niet dragen van het Ayrton Senna-shirt in Imola.


Bosz gaat in op mogelijke transferafspraak met Veerman bij PSV

PSV heeft geen afspraken gemaakt met Joey Veerman over een transfer. De 25-jarige spelmaker staat open voor een nieuw avontuur in de zomer, maar de Eindhovense club heeft hem geen deadline opgelegd.


Perez weet het zeker: 'Dat is de reden dat ik in Q2 werd uitgeschakeld'

Sergio Perez heeft een teleurstellende kwalificatie achter de rug. De Mexicaan kwam niet verder dan Q2 in Imola. Na afloop vertelt hij wat de reden is dat hij in Q2 werd uitgeschakeld.


Ajax gaat nieuwe trainer spoedig presenteren: ‘De boel is in een stroomversnelling gekomen’

Ajax is nog dichter bij de komst van Francesco Farioli gekomen, zo weet Voetbal International zaterdagochtend te melden. De Amsterdammers hopen de 35-jarige trainer volgende week officieel te presenteren in de Johan Cruijff ArenA.