Motorsport

Trending:


Red Bull ziet Verstappen fouten maken en baalt van Newey-vertrek: 'Een klap voor ons'

Jarenlang vormden Adrian Newey en Pierre Waché het technische hart van Red Bull Racing, maar nu Newey vertrekt zal er meer druk op de schouders van Waché komen te liggen. De Fransman ging in de FIA-persconferentie in Imola in op het vertrek van zijn ervaren collega, en reageerde hij ook op de lastige eerste trainingssessie van zijn team. Red Bull introduceerde in Imola enkele upgrades. Zo werden de neus, de voorvleugel, en de vloerranden...


Marino Pusic reageert op Feyenoord-geruchten over opvolging Arne Slot

Marino Pusic is vereerd dat zijn naam genoemd bij Feyenoord, dat op zoek is naar een opvolger voor Arne Slot. De coach van Shakhtar Donetsk is vereerd, maar houdt zijn toekomstplannen nog geheim.


Scout Eriksen verlaat Ajax en gaat op zoek naar nieuw avontuur

Michael Eriksen, scout van Ajax in Scandinavië, heeft per mei zijn baan bij Ajax opgezegd, zo schrijft hij op Instagram. De talentenspotter is toe aan een nieuwe uitdaging en laat de club uit Amsterdam achter zich. Op 10 november 2022 tekende Eriksen officieel zijn contract als scout van Ajax. Hij zou aan de slag gaan in Scandinavië. 'Ik hoefde daar niet lang over na te denken, het was voor mij een makkelijke keuze. Ik ben heel trots en blij met...


Vertrek Borna Sosa bij Ajax niet meer te voorkomen na irritatie

Borna Sosa is mogelijk bezig aan zijn laatste weken in dienst van Ajax. De 26-jarige linksback heeft nog een contract tot medio 2028 bij Ajax, maar lijkt niet meer in de plannen van de club voor te komen.


Windsor heeft oorzaak gevonden: 'Dit verklaart waarom Verstappen zo langzaam is'

Peter Windsor heeft genoten van de openingsdag van het Grand Prix-weekend in Imola. De coureurs hadden het lastig met het uitdagende circuit in Italië, en dat gold ook voor Max Verstappen, wiens prestatie uitgebreid geanalyseerd werd door de analist. Ook favorieten Charles Leclerc en Lando Norris werden uitvoerig besproken. Windsor merkt bij zijn analyse op zijn YouTube-kanaal dat de thuisfavoriet het goed voor elkaar had. 'De tribunes leken...


Vertrek Gerónimo Rulli bij Ajax: ‘Hij gaat voor 99% zeker weg na dit seizoen’

Er staat komende zomer een hele hoop te gebeuren bij Ajax. De Amsterdammers zullen afscheid gaan nemen van behoorlijk wat spelers die niet renderen.


Feyenoord opent gesprekken met Nuri Sahin die bijzondere eis stelt aan onderhandelingen

Feyenoord maakt werk van de komst van Nuri Sahin als de opvolger van Arne Slot komende zomer. De 35-jarige trainer is momenteel nog werkzaam als de rechterhand van Edin Terzic bij Borussia Dortmund.


Nederlanders ontploffen na zien van EK-voorselectie: ‘Dit is een misdaad tegen het voetbal!’

Ronald Koeman maakte donderdagavond de voorselectie van het Nederlands elftal voor het EK bekend, maar kan niet op positieve reacties rekenen. Veel mensen reageren met totale verbijstering na het zien van de dertigkoppige lijst van Oranje.


Donny van de Beek komt met hoopgevende woorden voor Ajax-fans: 'Natuurlijk, altijd'

Donny van de Beek heeft er alle vertrouwen in dat Ajax er weer bovenop komt. De Amsterdammers hadden zich in het huidige seizoen graag willen revancheren voor de teleurstellende prestaties in 2023, maar het ging al snel van kwaad tot erger.


Kieft eens met Koeman: 'Hij heeft iets bijzonders, maar begrijpelijk niet gekozen'

Wim Kieft begrijpt goed waarom Joshua Zirkzee niet is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor het EK in Duitsland. Dat de jonge spits van Bologna met een blessure kampt, spreekt niet in zijn voordeel.


Verwachte Ajax-trainer opnieuw geconfronteerd met geruchten na pijnlijke nederlaag

Francesco Farioli wilde op het persmoment na afloop van het duel tussen OGC Nice en Paris-Saint-Germain niks kwijt over zijn eventuele overgang naar Ajax. De Italiaan verloor op woensdagavond met 1-2 van de Parijzenaren en daardoor kan OGC Nice zich niet meer kwalificeren voor de voorrondes van de Champions League. 'Deze wedstrijd vertelt het verhaal van ons seizoen, vanwege de vele kansen die we kregen en het feit dat we altijd bij een grote...


Dit zei Hamilton na zijn 'incident' met Verstappen in Imola

Lewis Hamilton en Max Verstappen komen elkaar al enige jaren niet zo vaak meer te geven op de baan, maar tijdens de tweede vrije training was dat wel weer eens het geval. De Mercedes-coureur hinderde Verstappen, maakte vervolgens excuses, maar de regerend wereldkampioen was duidelijk niet content met de manoeuvre van zijn rivaal. Na afloop reageerde Hamilton op het voorval.


F1 Red Bull Racing: Max Verstappen klaar met beeldvorming: "De buitenwereld wil dat zo over mij laten lijken"

Max Verstappen lijkt het te hebben gehad met het soms geschetste beeld dat de overwinningen Red Bull Racing aan komen waaien en dat het de Nederlander momenteel ontbreekt aan een uitdaging in de Formule 1. De drievoudig wereldkampioen laat weten zelf zijn grootste uitdaging te zijn, en dat hij niet op zoek is naar meer erkenning of waardering voor ...


Verstappen afgemaakt op X om niet dragen Senna-shirt: "Is zeker vanwege Kelly Piquet"

Max Verstappen heeft de volle laag gekregen na het niet dragen van het Ayrton Senna-shirt in Imola.


'De Vrij overweegt terugkeer naar Nederland: Feyenoord wacht 'met open armen' op verdediger'

Een hernieuwde samenwerking tussen Feyenoord en Stefan de Vrij na de zomer valt niet uit te sluiten. Volgens La Gazzetta dello Sport overweegt de mandekker van Internazionale na dit seizoen terug te keren naar Nederland.


Verstappen in Imola over Norris: "Ik lees ze niet eens, kan er helemaal niks mee"

Max Verstappen heeft ietwat geïrriteerd over de beweringen vanuit het kamp van McLaren.


PSV-supporters worden gerustgesteld door sterkhouder: 'Komend jaar speel ik hier'

PSV is kampioen van Nederland geworden en bij zo'n prestatie komt vaak een leegloop kijken. Zo lijken spelers als Joey Veerman en Johan Bakayoko Eindhoven te gaan verlaten tijdens de transferperiode. Walter Benítez werd ook nadrukkelijk in verband gebracht met een vertrek bij de club, maar ontkracht bij ESPN alle geruchten. De Argentijnse doelman heeft nog een contract tot medio 2025 bij PSV, wat betekent dat de landskampioen komende zomer nog...


Boulevard: geruchten over Kenneth Taylor nemen toe na opvallende actie Jade Anna

De geruchten over Ajax-middenvelder Kenneth Taylor nemen toe. De voetballer staat in de belangstelling van Napoli en een opvallende actie van zijn vriendin Jade Anna van Vliet zou er op kunnen duiden dat hij inderdaad gaat verhuizen.


VIDEO | Formule 1-baas waarschuwt Verstappen: 'Mogelijk einde van dominantie'

Max Verstappen en zijn team Red Bull Racing zijn gewaarschuwd door Formule 1-topman Stefano Domenicali. De hoogste baas van de sport ziet dat de Oostenrijkse renstal van binnenuit veranderingen ondergaat en waarschuwt dat zulke ontwikkelingen vaak een wisseling van de wacht tot gevolg hebben. Hij betwijfelt dan ook of Verstappen nog jarenlang de me...


Ajax-fans houden hart vast bij komst Farioli: 'Dat zijn geen goede voortekenen'

Francesco Farioli lijkt de nieuwe trainer van Ajax te worden. In Amsterdam houden de fans hun hart vast. Volgens de supporters zijn de voortekenen wat betreft de jonge Italiaan niet goed. Dat laten ze weten voor de camera van VoetbalPrimeur.


Buitenlandse clubs en spelers vragen naar Ajax: 'Dat mensen daar nog steeds over praten, zegt wel wat'

Het succeselftal van Ajax in het seizoen 2018/19 blijft een gespreksonderwerp in het buitenland. Dat vertelt Donny van de Beek in gesprek met het kanaal van zijn oude werkgever.


Driessen: ‘Farioli staat niet écht op pole position bij Ajax, dít is de droomkandidaat’

Erik ten Hag is voor Ajax de droomkandidaat om volgend seizoen trainer te worden. Alex Kroes heeft aan Valentijn Driessen laten weten dat hij liever voor Ten Hag gaat dan voor Farioli.


Dit zijn de veertien opvallendste afwezigen in de voorselectie van Oranje

Ronald Koeman heeft de voorselectie van het Nederlands elftal voor het EK bekendgemaakt. Dertig spelers prijken op de voorlopige lijst, maar er zijn ook spelers die hun zomervakantie kunnen gaan boeken. Dit zijn de belangrijkste afwezigen.


Eredivisie-clubs tonen interesse in voormalig FC Groningen-uitblinker

Samir Memisevic staat op de radar van verschillende clubs in de Eredivisie, zo melden bronnen aan VoetbalPrimeur. De centrale verdediger heeft een verleden bij FC Groningen en zou wel oren hebben naar een terugkeer naar Nederland.


Ajax ziet kansen op directe plaatsing groepsfase Europa Laegue in rook op gaan

Ajax zal in de komende zomer zo goed als zeker voorrondes van de Europa League moeten spelen. De Amsterdamse club had een kans om een direct Europa League-ticket te bemachtigen, maar dat ideale scenario lijkt nu zo goed als van de baan te zijn. Nog niet zo lang geleden had men in Amsterdam zijn hoop gevestigd op FC Porto en Aston Villa. FC Porto staat er nog altijd goed voor - de club moet derde worden (of 5e of lager eindigen) en/of de beker...


Verstappen haalt uit naar Hamilton en heeft slecht nieuws: 'Dat was ook heel slecht'

Max Verstappen won de laatste twee Grands Prix in Imola, maar beseft dat er ontzettend veel moet gebeuren als hij kans wil maken op een hattrick. De vrijdag leverde een vijfde tijd in VT1 op, terwijl het in de tweede vrije training zo mogelijk nog slechter ging: een zevende plek, een slechte racesimulatie, en een akkefietje met zijn voormalige titelrivaal Lewis Hamilton. Na afloop van de sessie verscheen de drievoudig wereldkampioen voor de...


F1 legt verzoek neer bij Red Bull omtrent affaire Horner

De Formule 1 hoopt dat Red Bull Racing de zaak rondom Christian Horner netjes oplost.


ESPN verklaart: ontknoping Twente en AZ niet op tv, duel van uitgespeeld Ajax wel

FC Twente en AZ strijden zondag nog om de belangrijke derde plaats in de Eredivisie, maar fans van de Tukkers en Alkmaarders kunnen hun club niet volledig live op televisie zien. ESPN kiest er onder meer voor om Vitesse - Ajax uit te zenden, twee clubs die al zijn uitgespeeld.


Barcelona wekt complete verbazing en zet 'Ajax-target' Xavi alsnog op straat

Xavi Hernández staat na de zomer tóch niet meer voor de groep bij FC Barcelona. President Joan Laporta is niet blij met de uitlatingen van Xavi in de aanloop naar het competitieduel met Almería (0-2 winst) van donderdagavond.


NAC verbaast trainer met afslachting Roda JC: 'Buiten alle proporties'

Jean-Paul van Gastel is trots op zijn ploeg. De trainer zag NAC Breda vrijdag met ruime cijfers winnen van het lamgeslagen Roda JC Kerkrade en bereikte zo de halve finale van de play-offs. 'Ik heb altijd wel geloofd dat we dit kunnen.'


PSV stelt torenhoge vraagprijs voor Walter Benítez vast

PSV wil bij een vertrek van Walter Benítez flink cashen, onthult clubwatcher Rik Elfrink. De doelman presteert dit seizoen prima en veroverde met de Eindhovenaren de landstitel.


Podolski 'Kebabkoning': hij is heel rijk geworden. Supervermogen, Foto

De ex-spits van Bayern München, Arsenal en Inter heeft een fortuin verdiend


'Hamstra vindt na Ajax-exit onderdak als technisch directeur bij Eredivisionist'

Gerry Hamstra moet de nieuwe technisch directeur van PEC Zwolle worden. Dat meldt De Stentor. De Apeldoorner vertrok vorig seizoen bij Ajax en zit sindsdien zonder baan.


Zo laat komt Max Verstappen vrijdag in actie in Italië

Na het afleggen van heel wat kilometers in vliegtuigen, zijn de coureurs en de rest van het Formule 1-circus aangekomen bij de start van het Europese seizoen. Imola vormt het decor van de Grand Prix van Emilia-Romagna in Noord-Italië, waarbij de fans voor het eerst dit seizoen ook weer de normale tijden van de sessies in hun agenda kunnen zetten, inclusief drie vrije trainingen bij het traditionele weekendformat. Na sprintweekenden in China en...


Mathieu van der Poel en Marianne Vos vallen opnieuw in de prijzen

De uitslag van de verkiezing Wielrenners van de maand april 2024 is bekend. Oud-beroepsrenners van de Club 48, de huidige profs van rennersvakbond VVBW en het publiek van WielerFlits konden tot en met dinsdag 14 mei stemmen op genomineerde renners, verdeeld over drie categorieën. Bij de mannen ging het tussen Marijn van den Berg, Frank […] The post Mathieu van der Poel en Marianne Vos vallen opnieuw in de prijzen appeared first on WielerFlits.


Verstappen weg bij Red Bull F1? 'Heb één voorwaarde en dat heb ik team ook gezegd'

Max Verstappen heeft één duidelijke voorwaarde om bij Red Bull Racing te blijven.


Bevestiging uit Duitsland: twee sterspelers mogen niet mee naar het EK, Kroos keert terug

Duitsland heeft de voorselectie voor het Europees Kampioenschap bekendgemaakt. Zoals de geruchten al deden vermoeden, mogen Mats Hummels en Leon Goretzka niet deelnemen aan het toernooi in eigen land.


Iniesta en Ramos meldden zich na WK-finale in 2010 bij douches Oranje

Na de verloren WK-finale in 2010 zaten Andrés Iniesta en Sergio Ramos op de grond in de douches van Oranje. De Spanjaarden waren daar om Wesley Sneijder te troosten, zo vertelt Kees Jansma.


Nieuws uit Amsterdam: 'Ajax en routinier sluiten vroegtijdig einde aan samenwerking niet langer uit'

Dat het verhaal tussen Jordan Henderson en Ajax nog geen sprookje is mag een understatement genoemd worden. Zo is de ervaren middenvelder vaak geblesseerd geweest en als hij op het veld stond was dat geen aanleiding tot complimenten van de buitenwereld. Het Algemeen Dagblad dat een vroegtijdig einde aan de samenwerking tussen de speler en de club 'steeds realistischer' wordt. De krant kijkt in eerste instantie terug op de periode van Henderson...


Zelfs passieve Pogacar met samengeknepen billen richting 'één van de zwaarste etappes ooit': 'Monsterlijk!'

Mensen die voorafgaand aan de Giro d'Italia bang waren dat Tadej Pogacar meer dan tien ritten zou winnen, kunnen tot dusverre opgelucht ademhalen. De roze trui drager hield donderdag in de twaalfde etappe opnieuw de benen stil en blijft daarmee op drie etappezeges staan. Volgens de Sloveen van UAE-Team Emirates een logisch gevolg van wat op zaterdag en zondag komen gaat in de Ronde van Italië. 'We wilden de kopgroep laten gaan en dan zien wie er...


Doornbos vreest voor Verstappen: 'Dit is wel een waarschuwing van Norris'

Bij het Race Café van Ziggo Sport zagen analisten Robert Doornbos en Renger van der Zande een geagiteerde Max Verstappen. Dat heeft er volgens beide mannen mee te maken dat het voor geen meter liep op de vrijdag in Imola, en van de dominantie uit het begin van het seizoen steeds minder overblijft. Van der Zande merkte sowieso op dat veel coureurs last hadden van stuiterende auto's. 'Het leek wel alsof er veel meer hobbels waren dan in andere...


Juventus stuurt woedende coach de laan uit: 'Ik zal je oren van je kop scheuren'

De clubleiding van Juventus heeft Massimiliano Alegri op straat gezet wegens zijn woede-uitbarsting na afloop van de gewonnen bekerfinale tegen Fiorentina (1-0). Allegri ontving tijdens die wedstrijd een rode kaart en misdroeg zich behoorlijk. 'Zijn gedrag tijdens en na de bekerfinale strookt niet met de waarden van Juventus', zo luidt de reden voor het ontslag dan ook. Hoewel Allegri's ploeg al in de vierde minuut op voorsprong kwam, was de...


Lasse Schöne hakt knoop over toekomst door: 'Kijk er enorm naar uit'

Lasse Schöne heeft de knoop over zijn toekomst doorgehakt: de Deense routinier verlengt zijn aflopende contract bij NEC met nog één extra seizoen.


Marko ziet de alarmbellen afgaan: 'Als Verstappen dat niet kan, is er iets goed mis'

Helmut Marko maakt zich grote zorgen na de vrijdag in Imola. Na de eerste vrije training ging het al niet goed, maar in plaats van verbetering, merkt de Oostenrijker op dat de problemen in de tweede vrije training alleen maar groter werden. Zelfs het talent van Max Verstappen was niet meer voldoende om de gebreken van de auto te maskeren, aldus Marko. In de eerste vrije training zette Verstappen nog de vijfde tijd neer. In de tweede vrije...


Spaan baalt van mislukte Ajax-gesprekken: 'Ik zag hoe goed de jongen kan voetballen, waarom lukt het dan niet?'

Henk Spaan vraagt zich af waarom het Ajax en Gabriel Misehouy niet gelukt overeenstemming te bereiken over een nieuw contract. Volgens de columnist kan de aanvallende middenvelder echt goed voetballen.


'Ajax pakt door na akkoord met Farioli, onderhandelingen met Nice lopen'

Ajax is met OGC Nice in onderhandeling over de komst van Francesco Farioli. De Italiaanse oefenmeester is op hoofdlijnen al akkoord met de Amsterdammers, nu zijn de clubs aan zet.


Zaakwaarnemer deelt voor Twente belangrijk detail over contract Wout Weghorst

Wout Weghorst hoopt nog altijd de overstap te maken naar FC Twente, vertelt zijn zaakwaarnemer Simon Cziommer. De spits heeft een contract tot medio 2025 bij Burnley, dat hem dit seizoen verhuurt aan Hoffenheim.


Lucinda Brand razend op UCI, nadat ze stopte voor zwaar gevallen Balsamo en op drie minuten werd gezet

De openingsetappe in de Ronde van Burgos voor vrouwen is donderdag uitgedraaid op een regelrechte nachtmerrie voor Lidl-Trek. De Amerikaanse formatie zat in uitstekende positie om topfavoriete Elisa Balsamo af te zetten in de sprint, maar de Italiaanse kwam zeer zwaar in de dranghekken terecht en liep daarbij een gebroken neusbeen en middenhandsbeentje en een hersenschudding op. Maar er volgde nog meer verontwaardiging achteraf bij ploeggenote...


Amateur en Ajax-beul Jordi Paulina (19) maakt droomtransfer naar Borussia Dortmund

Een verhaal uit een jongensboek ontvouwt zich voor Jordi Paulina van amateurclub USV Hercules uit Utrecht. De 19-jarige aanvallende middenvelder verscheen op de radar van Champions League-finalist Borussia Dortmund, waar hij nu een contract voor drie jaar heeft getekend. Hij sluit vanaf 1 juli aan bij de O23-ploeg van de Duitse club, die op het derde profniveau zijn wedstrijden speelt. Het is de bedoeling dat Paulina hier gaat rijpen en zo snel...


Dieptrieste avond voor Roda: play-offduel met NAC tot twee keer toe stilgelegd

Het tot voor kort zo mooi verlopen seizoen van Roda JC eindigt in diepe mineur: het play-offduel met NAC Breda is vrijdag tot twee keer toe stilgelegd.