MARKO HEEFT GOED NIEUWS VOOR RED BULL: ‘VERSTAPPEN HEEFT ZWAKKE PUNT IN DE AUTO ONTDEKT’

Waar Max Verstappen vorig jaar in Monza nog zijn tiende Formule 1-zege op rij boekte in een ultradominant seizoen van Red Bull Racing, verliep de Grand Prix van Italië dit jaar dramatisch voor het team. Er is echter wel een lichtpuntje: volgens Helmut Marko heeft de Nederlander ontdekt waar het zwakke punt in de RB20 zit.

Verstappen was na afloop van de GP van Italië kritisch. Niet alleen over de F1-race en het verloop van het weekend, maar met name over de staat van zijn wagen. De drievoudig wereldkampioen benadrukte dat zijn team zo’n beetje ‘de hele auto moet veranderen’ voor het raceweekend in Baku om nog competitief te kunnen zijn. Zo niet, dan acht hij het winnen van de wereldtitel niet realistisch.

Marko: ‘Verstappen heeft zwakke punt in de auto ontdekt’

Een positief punt aan het slechte weekend in Monza is volgens Marko dat het team een stapje verder is gekomen in de zoektocht naar de oorzaak van alle problemen. “Max heeft zaterdag herkend waar de zwakte van de auto zit”, wordt hij geciteerd door De Telegraaf. “Samen met de engineers is er een beslissing genomen over hoe we de auto kunnen verbeteren en weer competitief kunnen maken.”

“We moeten er alleen achter zien te komen welk onderdeel de auto slechter heeft gemaakt. Als we dat zouden weten, zouden we niet in deze situatie zitten”, voegt hij eraan toe. De 81-jarige Oostenrijker laat weten dat Red Bull weer dingen zal uitproberen bij de volgende race in Baku, maar plaatst daar als kanttekening bij dat het realistischer is dat het team pas in Austin weer competitief is.

Wil je nog meer Formule 1? Volg GPblog dan ook via onze verschillende social media-kanalen!

XInstagramTikTokYouTube

2024-09-03T09:59:59Z dg43tfdfdgfd