PEREZ KRIJGT DE VOLLE LAAG: 'HET WAS EEN BEETJE EEN WANHOPIGE ACTIE'

Sergio Perez liet zich niet van zijn beste kant zien in Japan. De Mexicaan was bij meerdere incidente betrokken, en viel uiteindelijk uit. Ook Kevin Magnussen werd slachtoffer van een fout van de Red Bull-coureur. De Deen is dan ook niet blij met de actie van zijn collega.

Magnussen was niet de enige die geraakt werd na een actie van Checo. De teamgenoot van Max Verstappen kwam in ronde één ook al in aanraking met Lewis Hamilton. Vooral Perez zelf was slachtoffer van deze actie, want hij moest zijn voorvleugel laten vervangen. Ook bij het incident met Magnussen kwam de Mexicaan niet ongeschonden uit de strijd: na een pitstop werd alsnog besloten om de auto te laten uitvallen door de schade.

Magnussen niet blij met Perez

Magnussen spinde door het incident met Perez. Hij is dan ook niet te spreken over de actie van Checo: “Ik werd op mijn achterband geraakt. Het was best een wanhopige actie, maar het is wat het is. Ik werd gespind, en toen hadden we een pitstop moeten maken, maar dat was te vroeg voor een tweestopper met de bandenslijtage die we hebben met onze auto. Het maakte de situatie een stuk slechter om dan een pitstop te maken, en ik wilde niet drie keer stoppen, dus het was soort van het einde van mijn race.”

2023-09-25T08:01:54Z dg43tfdfdgfd