RECORDBEDRAG OM VERSTAPPEN NAAR MERCEDES TE STROPEN

Mercedes is bereid om Max Verstappen weg te lokken bij Red Bull door hem maar liefst 128 miljoen pond aan te bieden, wat het hoogste salaris ooit in de geschiedenis van de Formule 1 zou betekenen. Volgens bronnen in Oostenrijk gaat het om een bedrag van 128 miljoen pond per jaar.

Record deal voor Verstappen

Na het nieuws dat Adrian Newey van plan is om Red Bull Racing te verlaten, lijkt het erop dat het team Verstappen dezelfde weg wil inslaan. Afgelopen dinsdag werd bekend dat Verstappens vader Jos en manager Raymond Vermeulen binnenkort zullen overleggen met de drie eigenaren van Mercedes, waaronder teambaas Toto Wolff, Mercedes-Benz CEO Ola Källenius en Sir Jim Ratcliffe, aandeelhouder van Ineos en Manchester United.

Team Verstappen heeft duidelijk gemaakt dat ze andere teams overwegen vanwege de verschillen met teambaas Christian Horner. Hoewel Horner werd beschuldigd van ongepast gedrag tegenover een vrouwelijke collega en later vrijgesproken werd van deze beschuldigingen, vindt Jos Verstappen dat zijn acties het team hebben verdeeld.

Horner heeft gezegd dat hij Verstappen niet in de weg zal staan, ondanks het contract van de coureur dat loopt tot en met 2028 en jaarlijks 40 miljoen pond bedraagt. Als Verstappen dit contract zou verbreken zou het betekenen dat Mercedes, of een ander team waarnaar hij overstapt, hem zal moeten compenseren.

2024-05-01T08:32:41Z dg43tfdfdgfd