SLECHT NIEUWS VOOR VERSTAPPEN: GRIDSTRAF VOLGENS HORNER ‘ONVERMIJDELIJK’

Amper zat de power unit in Canada achter in de Red Bull van Max Verstappen, of de Nederlander had een probleem ermee. In Japan wordt momenteel onderzocht of de power unit te repareren valt, maar het Oostenrijkse team was wel genoodzaakt om Verstappen in Barcelona alweer zijn vierde power unit van het seizoen te geven.

Intussen zit de Nederlander wel al aan het maximumaantal motoren dat hij gedurende het seizoen mag gebruiken. Een volgende wissel naar een nieuwe motor – al gebruikte motoren mogen onbeperkt worden ingezet – zal hem op een gridstraf komen te staan. Met veertien Grands Prix-weekenden te gaan, is die zeer waarschijnlijk.

Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing, was na de Spaanse Grand Prix redelijk duidelijk: “We gaan zien hoe het gaat. Maar ik denk dat het onvermijdelijk is dat hij een extra motor neemt”, aldus de Brit, die niet aangaf op welk circuit dat gedaan wordt en er dus een gridstraf.

Tien plekken achteruit met volgende power unit

Op het eerstvolgende moment dat Verstappen een nieuwe motor krijgt, betekent dat automatisch een gridstraf van tien plekken. Een nieuwe power unit zal hij - als het even kan - niet krijgen op een circuit waar de inhaalmogelijkheden beperkt zijn. 

2024-06-24T07:54:15Z dg43tfdfdgfd