VERSTAPPEN SPREEKT VAN 'GEKKENWERK' EN WAARSCHUWT F1-EIGENAAR LIBERTY

Aan de vooravond van het nieuwe seizoen heeft Max Verstappen zich - niet voor de eerste keer - kritisch uitgelaten over de lengte van de Formule 1-kalender. Voor 2024 staat er een recordaantal van 24 races op het programma en de regerend wereldkampioen vindt dat te veel van het goede.

Als we berichten in de media mogen geloven, dan lijkt het echter niet bij 24 races te blijven in de toekomst. Meer en meer promotors willen de Formule 1 naar hun land halen en Liberty Media lijkt daar niet onwelwillend tegenover te staan. De Amerikaanse eigenaar van de koningsklasse van de autosport verdient hier namelijk grof geld aan.

Grens is bereikt

"We zijn de grens al een tijdje gepasseerd. Het is gekkenwerk", aldus Verstappen in de persconferentie voorafgaand aan het raceweekend in Bahrein. De 26-jarige Nederlander geeft aan dat hij dit niet op deze manier nog tien jaar lang volhoudt. De Red Bull Racing-coureur is met al het reizen per jaar meer dan 30 weken onderweg en dat zint hem niets."

"Het is niet houdbaar, deze situatie. Ik houd ervan om te racen en ik doe het graag veel, maar het vergt ontzettend veel van je. Dat is voor nu prima, maar er komt een moment dat het teveel zal worden", waarschuwt hij. "Het is uiteindelijk aan de Formule 1 zelf wat ze besluiten, maar het zegt alles als coureurs eerder stoppen omdat het anders te veel wordt."

Het nieuwe Formule 1-seizoen gaat zaterdag van start met de eerste Grand Prix op het Bahrain International Circuit. De laatste race van 2024 is pas op 8 december, in Abu Dhabi.

2024-02-28T14:01:35Z dg43tfdfdgfd