VERSTAPPEN VERLIEST LEIDING AAN NORRIS NA BLUNDER VAN DE FIA

Max Verstappen is de leiding in de Grand Prix van Miami kwijtgeraakt aan Lando Norris. De safety car kwam naar buiten na een crash tussen Kevin Magnussen en Logan Sargeant, maar ving Verstappen (P2) op in plaats van Norris, die aan de leiding reed.

Verstappen verliest P1 aan Norris na blunder van FIA

Norris had de leiding in handen na de eerste reeks pitstops. De McLaren-coureur bleef langer buiten en kon zich dat veroorloven, want hij was op dat moment de snelste man op de baan op zijn oude mediums. Verstappen was na de pitstops van Charles Leclerc en Oscar Piastri op de tweede plaats aanbeland.

Op dat moment gebeurde er iets vreemds: de safety car kwam naar buiten vanwege een crash tussen Magnussen en lokale held Sargeant, maar de FIA maakte een vergissing. De safety car had Norris moeten opvangen omdat hij aan de leiding reed, maar in plaats daarvan werd Norris voorbij gelaten en Verstappen opgewacht. Norris kon daardoor met een flink tempo doorrijden en een pitstop maken ruim voordat de safety car start/finish had bereikt. Pas daarna liet de safety car de rest van het veld voorbij, waarna Norris aan kon sluiten.

2024-05-05T21:05:20Z dg43tfdfdgfd