VERSTAPPENS MAKEN ZICH ZORGEN NA NEWEY-VERTREK: 'DAAR WAS IK AL BANG VOOR'

Max Verstappen zei het eerder dit jaar: het is belangrijk dat de sleutelfiguren behouden blijven voor Red Bull Racing. Zo niet, dan is een vertrek naar bijvoorbeeld Mercedes niet uitgesloten. Met het vertrek van Adrian Newey trekt het eerste sleutelfiguur de Red Bull-deur achter zich dicht. Jos Verstappen maakt zich enige zorgen.

Voor Verstappen (en Red Bull) is het belangrijk dat de rust terug in de tent keert. Weken vliegen voorbij, maar het wordt er niet bepaald rustiger op. Afgelopen weken lekte uit dat Newey zeer recent de knoop had doorgehakt om voor een nieuw avontuur gemaakt en een paar dagen kwam het persbericht al naar buiten.

"Het team dreigt uiteen te vallen", constateert Jos Verstappen. "Daar was ik eerder dit jaar al bang voor. Voor de interne rust is het belangrijk dat de sleutelfiguren aan boord blijven. Dat is nu niet het geval. Newey vertrekt en eerder dit jaar leek het er ook op dat Helmut weggestuurd zou worden. Voor de toekomst is dat niet goed.”

Schorsing Marko afgewend

Begin maart leek het er veel weg van te hebben dat Helmut Marko geschorst zou worden door Red Bull GmbH. De 80-jarige adviseur zou mogelijk achter het lek rond het onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag van Horner zitten. Marko ontkende hier schuldig aan te zijn en uiteindelijk werd een schorsing ternauwernood afgewend.

Max verbond ondertussen op dat moment - overigens niet voor de eerste keer - zijn lot aan dat van Marko. "De optie dat hij weggaat, zie ik niet zitten", zei de drievoudig wereldkampioen destijds. "Ik heb altijd duidelijk aangegeven dat hij er bij moet blijven. Ik kan niet zonder hem doorgaan. Iedereen moet in zijn rol blijven zoals het altijd is geweest, vooral na de dood van Dietrich Mateschitz. Iedereen heeft zijn eigen taken en ik heb aangegeven dat dat ook zo moet blijven voor de toekomst, zolang Helmut leeft."

2024-05-01T11:48:14Z dg43tfdfdgfd