VOLLEDIGE UITSLAG | CONCURRENTIE ZIT VERSTAPPEN OP DE HIELEN

Max Verstappen heeft de snelste tijd te pakken in de eerste vrije training De Nederlander was een tiende sneller dan McLaren-coureur Oscar Piastri. Carlos Sainz volmaakt het podium van deze eerste en tevens enige trainingssessie.

De trainingssessie in Miami kenmerkte zich hoofdzakelijk door de vele slordigheden van de coureurs. De tamelijk hete en groene omstandigheden bleken een lastig prestatieklimaat voor alle twintig. Maar Charles Leclerc ondervond de meeste hinder ervan. De Monegask verloor de controle over zijn auto al na drie ronden. Hoewel hij geen schade reed, moest hij het restant van de sessie wel uitzitten vanaf de zijlijn. 

Verstappen kende ook een lastig uur. In het begin van de sessie klaagde hij veelvuldig over de afstelling. Als gevolg daarvan maakte de Nederlander ook geregeld een foutje. Maar hij herpakte zich wel naarmate de sessie vorderde. 

Kleine verschillen 

Nadat de coureurs hun race-setup hadden uitgeprobeerd, was het tijd voor de kwalificatiesimulaties. In de laatste paar minuten volgden de rappe tijden elkaar snel op. Uiteindelijk bleek Verstappen de snelste, maar het gat naar  nummer twee, Oscar Piastri, was slechts één tiende van een seconde. Sainz, Russell en Stroll zaten ook dichtbij op de zachte band.

De teamgenoot van Verstappen, Sergio Perez, kwam bijna drie tienden tekort en werd zesde. Hij deed dit echter wel op de medium band. Het twintigtal coureurs zal zich nu gaan opmaken voor de sprintshootout, die om 22:30 uur Nederlandse tijd van start gaat.

2024-05-03T18:27:14Z dg43tfdfdgfd