WINDSOR LOVEND OVER VERSTAPPEN: 'TOEN WIST IK DAT HIJ HET ONDER CONTROLE HAD'

Voormalig Formule 1-teambaas Peter Windsor heeft in een analyse op YouTube zijn licht laten schijnen over het wel en wee van de Spaanse Grand Prix. De Australiër was onder de indruk van de snelheid van McLaren, maar hij heeft bovenal lovende woorden over voor racewinnaar Max Verstappen

Verstappen werd vrijwel de hele race op de hielen gezeten door Norris, die een alternatieve strategie hanteerde. Het werd de Nederlander niet makkelijk gemaakt, mede dankzij de hoge rechtelijnsnelheid van het Britse team. “Tijdens de tweede stint op de mediumband was het duidelijk dat McLaren iets sneller was dan Red Bull. Ik dacht eigenlijk dat Red Bull het voordeel zou hebben door de laatste bocht, maar eigenlijk was McLaren iedere ronde twee of drie kilometer per uur sneller op het lange rechte stuk. Hierdoor bleef de druk constant op Verstappen, maar hij ging hier goed mee om”, aldus Windsor. 

Ook verderop in de race bleef de druk op de ketel bij Verstappen. “In ronde vijfenveertig bracht Red Bull hem naar binnen voor nieuwe softs. Toen dacht ik dat het een gelopen koers zou zijn omdat Verstappen op nieuwe softs stond, in tegenstelling tot Norris. Maar Norris bleef goed bij en was later zelfs in staat om veel tijd terug te pakken.”

Windsor stipt sleutelmoment aan

Maar uiteindelijk bleek Verstappen rustig en won hij de race met ongeveer twee seconden voorsprong. Volgens Windsor sprong er een moment uit waaruit bleek dat de drievoudig wereldkampioen de boel onder controle had. “Op een gegeven moment werd Max opgedragen om Strat 10 te activeren. Hij kon het echter niet goed horen en vroeg toen heel rustig: ‘Strat 2 of 10’ toen dacht ik: ‘nu heeft hij het onder controle.’ Verstappen heeft een uitstekende race gereden”, besluit Windsor. 

2024-06-24T14:40:15Z dg43tfdfdgfd