UPDATE: BRON BINNEN DE CLUB BEVESTIGT VERTREK MESSI BIJ PSG

Lionel Messi speelt volgend seizoen naar alle waarschijnlijkheid niet meer bij Paris Saint-Germain, zo meldt de Franse krant L'Equipe. De clubleiding van de rijke topclub voldoet bij een verlenging niet aan de Financial Fair Play-regels. Met name het torenhoge salaris van uithangbord Kylian Mbappé zorgt ervoor dat er geen ruimte meer is voor de Argentijnse superster.

Mbappé verdient sinds zijn laatste contractverlenging 72 miljoen euro per jaar, bijna twee keer zoveel als Messi en Neymar. De 24-jarige aanvaller is in zijn eentje goed voor een aandeel van meer dan 19% van het totale salarishuis. Dat is een forse aanslag op het salarishuis van PSG en dat merken de beleidsbepalers nu. Messi en Sergio Ramos lopen aan het eind van dit seizoen uit hun contract en de club wil graag verder, maar door Financial Fair Play-regels wordt dat erg lastig. L'Équipe schrijft dat ze vooral over de contractverlenging van Messi steeds pessimistischer worden.

Dat zal als muziek in de oren klinken bij FC Barcelona. Messi's vorige club zou hem dolgraag terughalen, al lopen ook zij tegen financiële regels aan. Bij Ramos zullen vooral wat rijke Arabieren alvast de champagne ontkurken. Al-Hilal, de nummer vier van de Saudische competitie, zou al een financieel zeer aantrekkelijk contract klaar hebben liggen voor de 37-jarige verdediger. Het is onduidelijk hoe Ramos tegenover een eventuele overstap naar de olieclub staat.

Messi is dit seizoen tot nu toe goed voor 18 doelpunten en 17 assists in 32 wedstrijden voor de club uit Parijs. De zevenvoudig Gouden Bal-winnaar won afgelopen december nog het WK met zijn land Argentinië en presteert beduidend beter dan vorig jaar. Toen kwam 'De Vlo' tot 'slechts' 11 doelpunten en 15 assists in 34 wedstrijden voor zijn club. (oorspronkelijk geschreven op 30 maart)

Update 4 april: Bron binnen de club bevestigt vermoeden van L'Equipe

Een bron van PSG verklaart dat Messi 'zeer waarschijnlijk' vertrekt bij PSG aan het eind van dit seizoen. Dat meldt de Telegraaf, die het op hun beurt van het Franse persbureau AFP heeft.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

2023-03-30T13:02:00Z dg43tfdfdgfd