AJAX-LEIDING DRAAIT 180 GRADEN MET PLOTSELING VERTREK VAN DEN BOOMEN

Ajax heeft besloten om toch afscheid te gaan nemen van Branco van den Boomen. In eerste instantie leek het erop dat de middenvelder onder Francesco Farioli een nieuwe kans zou krijgen, maar de club heeft besloten om alsnog op zoek te gaan naar een nieuwe club voor Van den Boomen, die afgelopen zomer transfervrij over werd genomen van Toulouse.

Ajax verbaasde vriend en vijand door na afloop van het teleurstellende seizoen 2022/23 Van den Boomen te presenteren als eerste ‘aanwinst’ van Mislintat. Van den Boomen had een uitstekende periode bij Toulouse erop zitten en maakte op transfervrije basis de overstap naar de Nederlandse recordkampioen. De middenvelder was een van de weinige lichtpuntjes tijdens de voorbereiding en kon in de eerste twee competitiewedstrijden rekenen op een basisplaats, maar raakte na het uitduel met Fortuna Sittard zijn basisplaats kwijt.

Maurice Steijn deed vervolgens nog maar nauwelijks een beroep op Van den Boomen. De voetballer uit Veldhoven knokte zich na het vertrek van Steijn en de aanstelling van John van ’t Schip terug in de basis, maar een knieblessure hield hem vervolgens een paar maanden aan de kant. Eenmaal hersteld en weer beschikbaar, lukte het hem niet om een basisplaats te veroveren. Van den Boomen kwam uiteindelijk tot 29 wedstrijden, waarin hij driemaal trefzeker was en één assist verzorgde. Hij heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2027 en de nieuwe trainer Farioli wilde hem ‘er in principe bij houden’, maar nu lijkt hij dus alsnog op weg naar de uitgang.

“De financiële situatie bracht de directie op andere gedachten. Zeker ook omdat Farioli Van den Boomen op geen van de drie middenveldposities als eerste keus ziet”, zo schrijft Mike Verweij op de site van De Telegraaf. “De nieuwe technisch directeur Alex Kroes kan de eventuele Franse of Spaanse miljoenen (deels) goed gebruiken om de selectie te versterken. Bij Ajax geldt op dit moment: eerst verkopen, dan aankopen. Door zijn goede periode bij FC Toulouse ligt Van den Boomen in Frankrijk, maar dus ook in Spanje goed in de markt.”

Via Mee Met Oranje:

Waar en hoe laat wordt Nederland - Engeland uitgezonden?

2024-07-10T05:20:15Z dg43tfdfdgfd