AJAX MELDT ZICH BIJ MANCHESTER UNITED VOOR DONNY VAN DE BEEK

Ajax gaat een poging wagen om Donny van de Beek komende zomer in te lijven, zo melden Engelse media. De 26-jarige middenvelder wordt momenteel door Manchester United verhuurd aan Eintracht Frankfurt, waarbij een optie tot koop in de overeenkomst werd opgenomen. De Duitsers zijn naar verluidt niet van plan om Van de Beek definitief in te lijven.

Van de Beek kan vier jaar na zijn vertrek van Ajax naar Manchester United terugkeren in de Johan Cruijff ArenA. Destijds werd de Oranje-international voor 39 miljoen euro verkocht aan the Red Devils. Het verblijf van Van de Beek bij Manchester United werd, mede door blessureleed, geen succes. Afgelopen winter werd de controleur verlost van zijn reserverol op Old Trafford door Frankfurt, maar hier pendelt hij ruim een maand na zijn komst tussen de basis en bank. Tot overmaat van ramp werd Van de Beek ook niet ingeschreven voor de Europa League door de huidige nummer zes van Duitsland.

Lees ook:

Ajax kan miskoop van 80 miljoen euro transfervrij in huis halen

Frankfurt heeft naar verluidt geen interesse om Van de Beek na dit seizoen definitief in te lijven, waardoor hij komende zomer weer terugkeert bij Manchester United. Hier heeft hij nog een contract tot medio 2025 en staat hij volgens Manchester Evening News op de nominatie om verkocht te worden. Een terugkeer bij Ajax behoort nu tot de opties voor Van de Beek, die een overstap naar Amsterdam naar verluidt ook ziet zitten. Het is niet bekend welke transfersom Manchester United wil ontvangen. Van de Beek vertegenwoordigt momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 6,5 miljoen euro.

Van de Beek kwam de eerste seizoenshelft voor Manchester United niet verder dan 21 speelminuten, verdeeld over 2 wedstrijden. Daarnaast zat hij twaalf duels negentig minuten lang op de bank. De rechtspoot hoopte bij Frankfurt op meer speeltijd en stond tot op heden vijf van de zeven competitieduels binnen de lijnen. Hiervan was hij vier keer basisspeler, maar werd hij telkens voortijdig naar de kant gehaald. Van de Beek slaagde er zowel bij Manchester United als bij Frankfurt niet in om dit seizoen tot scoren te komen.

Lees ook:

Transfer van 58 miljoen euro kan vertrek Diant Ramaj bij Ajax inluiden

2024-02-28T11:01:08Z dg43tfdfdgfd