ALONSO ZAG HOE RED BULL 'OP PURE RACEPACE VOOR IEDEREEN EEN MAATJE TE GROOT WAS'

Fernando Alonso zag dat Red Bull Racing voor iedereen een maatje te groot was tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Max Verstappen viel uit in Q2 vanwege een gebroken aandrijfas, maar Sergio Pérez had een heel goede run in Q3 en wist de poleposition te behalen. De Spanjaard denkt dat de racepace van de Oostenrijkse renstal nagenoeg ongenaakbaar is, waardoor ze op dat gebied alleenheerser zal zijn in de race op zondag.

Aston Martin kende wederom een goed begin van het weekend. In Bahrein startten de coureurs Alonso en Lance Stroll al in de top tien, maar nu starten beide coureurs zelfs in de top vijf. De tweevoudig wereldkampioen klokte de derde tijd, maar schuift vanwege de gridstraf van Charles Leclerc een plekje op. Hij zal de race aanvangen vanaf de tweede stek, achter Pérez. De Spanjaard kijkt uit naar de strijd op het stratencircuit van Jeddah, maar geeft aan dat hij niet verwacht met Pérez te kunnen vechten. 'Ik denk niet dat we ons in die positie bevinden op dit moment', verklaart Alonso bij de persconferentie.

'Op pure racepace is Red Bull een maatje te groot', gaat de Spanjaard verder. 'We moeten ons concentreren op de teams achter ons. Ferrari zal sterk zijn, Mercedes is ook sterk, en ook Alpine', zegt de Aston Martin-coureur. 'Ik denk dat onze race dus achter ons ligt. Max (Verstappen, red.) kon de kwalificatie niet afmaken door een mechanisch probleem, dus we zullen onze kansen zeker gaan pakken.' Verstappen was onderweg om een goed rondje neer te zetten toen hij bijna stilviel en moet daardoor starten vanaf P15. De Spanjaard denkt alsnog dat de Nederlander op het podium kan komen.

Alonso optimistisch: 'Alles kan gebeuren'

Terwijl Alonso de kansen om met Red Bull te vechten niet echt hoog inschat, blijft de tweevoudig wereldkampioen positief. 'Formule 1 is niet exacte wiskunde', zegt Alonso. 'Alles kan gebeuren en niemand zou Verstappen vandaag op P15 hebben gezet. Maar die dingen kunnen gebeuren. Het is vooral belangrijk om punten te scoren. We starten met beide auto's in de top vijf, dus we blijven punten binnenhalen voor het constructeurskampioenschap. Dat is het doel van Aston Martin', legt de Spanjaard uit. Hoe dan ook verwacht Alonso wel een spannende race. 'Het zal dicht bij elkaar zitten. En dan zullen de kleine details de race gaan definiëren, zoals de start en het managen van de banden', aldus Alonso.

2023-03-19T08:33:08Z dg43tfdfdgfd