AMERIKAANSE BASKETBALBOND TREKT AAN TALENTVOLLE DOCHTER CLIJSTERS

De Amerikaanse basketbalbond trekt aan de dochter van Kim Clijsters, de Belgische tennisster die jarenlang tot de wereldtop behoorde. De 39-jarige Clijsters is getrouwd met de Amerikaanse oud-basketballer Brian Lynch. Ze hebben drie kinderen: dochter Jada en zoons Jack en Blake.

De 15-jarige Jada blijkt het talent van haar vader te hebben. Ze speelt collegebasketbal voor St. Rose en werd door het gerenommeerde tijdschrift Sports Illustrated opgenomen in de lijst van grootste talenten uit het geboortejaar 2008. De Amerikaanse bond heeft Jada nu uitgenodigd voor een trainingskamp met talentvolle speelsters in Dallas.

De familie Clijsters-Lynch verhuisde enkele jaren geleden van België naar de Verenigde Staten. In België hopen ze dat Jada in de toekomst voor hun nationale ploeg gaat spelen.

"Ik heb goed contact met vader Brian en wist al een tijdje dat Jada die uitnodiging gekregen heeft", zegt technisch directeur Sven Van Camp van Basketbal Vlaanderen tegen Sporza. "Ze is nu gewoon uitgenodigd door de Amerikaanse bond, maar op dit moment is er weinig meer over te zeggen. Wanneer ze ook aan officiële toernooien zou willen deelnemen, moeten we eens om de tafel. De concurrentie bij 'Team USA' is natuurlijk enorm. Bij België is het misschien wat makkelijker om de nationale ploeg te halen. Jada heeft de dubbele nationaliteit. Beide landen hebben evenveel recht om haar op te roepen."

2023-03-21T11:38:30Z dg43tfdfdgfd