AS ROMA MOET MET TRANSFER GUSTAVO HAMER KASSA FEYENOORD LATEN RINKELEN

AS Roma heeft Feyenoord de afgelopen drie jaar in Europees verband pijn gedaan, maar kan volgens de data van SciSports de kassa deze zomer in Rotterdam laten rinkelen. Gustavo Hamer, die afgelopen seizoen degradeerde met Sheffield United, blijkt namelijk een geschikte aanwinst voor de Italiaanse grootmacht.

Hamer voegde zich in 2011 bij de jeugdopleiding van Feyenoord, nadat hij eerder bij RKVV Meerburg en ADO Den Haag had gespeeld. Tot aan 2018 stond hij onder contract bij de Rotterdamse club, die hem in het seizoen 2017/18 verhuurde aan FC Dordrecht. Hierna sloeg PEC Zwolle toe voor in totaal 750.000 euro.

Na twee seizoenen in dienst van PEC verkaste Hamer voor een totaalbedrag van 4,5 miljoen euro naar Coventry City. Hier groeide hij uit tot een vaste waarde, maar greep hij in het seizoen 2022/23 net naast promotie. De 27-jarige middenvelder kreeg uiteindelijk wel zijn gewenste stap naar de Premier League toen Sheffield voor 17,3 miljoen euro toesloeg.

Via Mee Met Oranje:

Waar en hoe laat wordt Nederland - Engeland uitgezonden?

Hamer groeide afgelopen seizoen in de Premier League snel uit tot vaste kracht bij Sheffield. De verdedigende middenvelder kwam in totaal 38 duels in actie en was hierin goed voor 5 doelpunten en 7 assists. Hamer kon echter niet voorkomen dat Sheffield als hekkensluiter eindigde en degradeerde.

Volgens Engelse media laat Sheffield Hamer liever niet vertrekken.The Blades zijn echter bereid om de geboren Braziliaan te laten gaan wanneer de uitgegeven transfersom van 17,3 miljoen euro terugverdiend kan worden. Hamer staat nog tot medio 2027 en vertegenwoordigt momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 12,9 miljoen euro.

Uit de data van SciSports blijkt dat AS Roma een geschikte vervolgstap is voor Hamer. Volgens de Career Advice Tool heeft de voormalig Nederlands jeugdinternational een Club Fit van 85 met de Italiaanse subtopper. Hamer lijkt perfect te passen binnen de speelwijze van Daniele de Rossi en kan zich daarnaast ook nog uitstekend ontwikkelen in de Serie A.

Bij een transfer van Sheffield naar AS Roma ter waarde van 17,3 miljoen euro vloeit er ook een bedrag naar Feyenoord. De Rotterdammers hebben namelijk recht op een opleidingsvergoeding ter waarde van ongeveer 500.000 euro. Daarnaast mag PEC ook bijna 200.000 euro bijschrijven.

2024-07-09T15:03:01Z dg43tfdfdgfd