ASTON MARTIN OVERTROF DOELSTELLINGEN: 'VECHTEN MET RED BULL STOND NIET OP HET LIJSTJE!'

Fernando Alonso had na de Grand Prix van Bahrein nog zijn twijfels of het team ook in de races daarna wel competitief kon zijn. In Bahrein werd het droomscenario van Aston Martin werkelijkheid, Alonso kwam op het podium terecht en ze hadden een auto die competitie kon bieden aan de topteams. Ook in Jeddah ziet Aston Martin er goed bij, en dat was wel een opluchting,.

De sterke vrijdag en zaterdag namen de twijfels van de Spanjaard weg. De AMR23 was opnieuw 'lovely to drive' en dat zorgde voor meer zelfverzekerdheid bij de tweevoudig wereldkampioen en zijn team. 'Ik plaatste wat vraagtekens achter onze prestaties in Bahrein naar Jeddah', begint de Spanjaard bij Motorsport.com. 'We presteerden in Bahrein heel goed, zowel voorafgaand aan het seizoen als tijdens de eerste race. Op andere circuits wisten we nog niet hoe de auto het zou doen, dus het was belangrijk om te vernemen dat we ook hier in Jeddah er goed voor staan.'

Vechten met Red Bull overtrof doelstellingen al in de eerste race

Dat was een opluchting voor het team, dat dus nu de stijgende lijn voort kan zetten. 'Het is een opluchting om te weten dat we hier opnieuw competitief zijn', gaat de 41-jarige verder. 'Ik herinner me nog het gesprek met Mike Krack, Lance Stroll en het management toen we op 13 februari de auto gingen presenteren. Toen bespraken we de doelstellingen. Vechten met Red Bull stond niet op het lijstje!' laat Alonso opgelaten weten.

'Maar we willen het simpel houden en niet naast onze schoenen gaan lopen', vertelt de Spanjaard. 'We willen vooral foutloos zijn. Nu we competitief zijn willen we sterke weekenden niet verlaten zonder een flink aantal punten te hebben gescoord, dat zou een heel grote fout zijn. Ik ben er zeker van dat we het maximale eruit gaan halen', sluit de tweevoudig wereldkampioen af. Alonso zal de race aanvangen vanaf P2 en zijn teamgenoot Stroll vanaf P5.

Pak tot zelfs 100 keer je inzet als Max Verstappen de Grand Prix van Saoedi-Arabië wint! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

2023-03-19T16:03:13Z dg43tfdfdgfd