ASTON MARTIN SPREEKT VAN 'ALONSO-EFFECT': 'HIJ HEEFT EEN ENORME IMPACT OP HET TEAM'

Mike Krack ziet het enthousiasme groeien binnen het team van Aston Martin. Het is niet gek dat het team zo blij is na een weergaloze start van het Formule 1-seizoen, waarbij Aston Martin in beide races een podiumplek heeft veroverd doordat Fernando Alonso tweemaal als derde over de eindstreep kwam. Er wordt dan ook al gesproken over een heus 'Fernando-effect', meldt AS.com.

In Bahrein had Aston Martin een droomstart doordat Alonso daar de derde plek bemachtigde, maar in Saoedi-Arabië herhaalde zich dit en mocht hij nogmaals plaats nemen op het podium naast Red Bull Racing-coureurs Max Verstappen en Sergio Pérez. Er kwam nog wat onzekerheid achteraf door een tijdstraf, maar uiteindelijk werd deze kwijtgescholden en mocht Alonso zijn derde plaats en honderdste podiumplek behouden.

Er werd dus nogmaals feestgevierd bij Aston Martin. Vooral ook omdat de prestaties van Alonso een bevestiging zijn dat de Aston Martin-bolide het op twee verschillende circuits erg goed gedaan heeft. De volgende race staat gepland in Australië en zal wederom een ander soort circuit zijn. 'Dan komt de echte test', stelt teambaas Krack.

Krack: 'Vooruitgang aanzienlijk vergeleken met vorig jaar'

Ondertussen wordt er in de Silverstone-fabriek nog steeds hard gewerkt aan de ontwikkeling van de AMR23. Het team is al verantwoordelijk voor het neerzetten van de snelle bolide van Alonso en teamgenoot Lance Stroll, en hier wordt ook veel lof voor uitgesproken. 'We hebben zeker veel vooruitgang geboekt in vergelijking met vorig jaar', zegt Krack, die geniet van de manier waarop het team reageert op de goede prestaties. 'Het enthousiasme is aanstekelijk. Ik moet nu soms mensen 's nachts naar huis sturen omdat iedereen bereid is door te werken.'

Naast de ijzersterke bolide wordt er ook gesproken over de bijdrage van Alonso, de vervanger van Sebastian Vettel. Performance Director Tom McCullough sprak al over het 'Fernando-effect': 'Hij heeft een enorme impact gehad op het team', vertelt de Brit. 'Zijn motivatie, zijn verlangen, zijn ervaring en zijn kennis zijn enorm en dat zorgt ervoor dat ook wij beter presteren.' Het Aston Martin-team kijkt dus nu al uit naar de volgende race. 'We zijn benieuwd of we deze trend door kunnen zetten.'

2023-03-21T11:19:18Z dg43tfdfdgfd