BARCELONA WORDT 'GETREUZEL' VAN FRENKIE DE JONG ZAT EN OVERWEEGT TRANSFER

Barcelona overweegt Frenkie de Jong deze zomer te verkopen,

weet

Mundo Deportivo. De club wil de Nederlander graag een nieuw contract laten tekenen, maar vreest dat hij dit proces expres vertraagt. Daardoor komt het einde van zijn tot medio 2026 lopende verbintenis, en daarmee een mogelijk transfervrij vertrek, dichter bij. Als De Jong niet voor de zomer pen op papier zet, luistert de Catalaanse clubleiding naar biedingen op de 26-jarige middenvelder.

Barcelona heeft De Jong al meermaals gevraagd om zijn contract tegen een lager salaris te verlengen. De spelverdeler verdient een vorstelijk salaris, mede omdat hij tijdens de coronaperiode een groot deel van zijn loon in clubbelang uitgesteld heeft. Sport meldde in februari dat

de partijen dicht bij een akkoord over een contractverlenging waren

, maar tot nog toe is het nog altijd wachten op witte rook.

AS bracht vorige week al het nieuws dat Barça

wil proberen om De Jong komende zomer van de hand te doen

. Zijn hoge salaris speelt volgens de Spaanse krant zeker mee in dat besluit, maar is niet de enige reden. De sportieve prestaties zouden ook niet op het gewenste niveau zijn en daarnaast is hij niet uitgegroeid tot de leider waar men op hoopte toen hij in de zomer van 2019 over werd genomen van Ajax. Ook het aanhoudende blessureleed zou voor Barcelona een reden zijn om afscheid te nemen van De Jong.

Lees ook:

Nederlandse club wil stunten met komst van Virgil van Dijk

Xavi ontkende zondag in aanloop naar het duel met Valencia, dat Barcelona met 4-2 zou winnen,

dat de club hem overweegt te verkopen

. "Voor mij is De Jong een sleutelspeler en daar is niets aan veranderd", aldus de Spaanse oefenmeester. "Hij is cruciaal voor mij, maar heeft pech gehad met veel blessures. Hij haalt daarentegen wel altijd een topniveau."

De Jong wordt al sinds de zomer van 2022 regelmatig in verband gebracht met een vertrek. Onder meer Manchester United, Chelsea en Bayern München zijn genoemd als bestemmingen voor de 54-voudig international. Tot nog toe heeft De Jong altijd zelf de boot afgehouden inzake een transfer. Volgens AS staat de voormalig Ajacied deze zomer echter meer open voor een nieuw avontuur. De Jong speelde in totaal 213 duels voor de uittredend landskampioen, waarin hij 17 keer scoorde en 21 assists leverde.

2024-05-01T09:07:51Z dg43tfdfdgfd