BAYERN-SPELERS MüLLER, SANé EN GORETZKA LEZEN HAATBERICHTEN VOOR

De voetballers Thomas Müller, Leroy Sané en Leon Goretzka van Bayern München hebben een inkijkje gegeven in wat voor haatberichten op internet rondgaan. In een video lezen de drie spelers beledigingen en verwensingen voor die ze hebben ontvangen.

In de video noemen zij uitspraken als "houd liever je ongekwalificeerde muil", "ik spuug op jullie, stelletje misgeboorten" en "dat jullie teambus mag branden, stelletje verliezers", maar ook opmerkingen als "vroeger was het 'Mia San Mia', nu alleen nog buitenlanders", verwijzend naar de koosnaam 'Mia San Mia' van Bayern München. Bij de zinnen die de drie Duitse internationals voorlezen moesten meerdere woorden gecensureerd worden met een pieptoon.

Bayern München wil met de campagne tegen onlinehaat duidelijkheid bieden en de betrokkenen steunen. "Ik heb in mijn tijd als prof ondervonden wat verbale ontsporingen en agressie teweeg kunnen brengen", zegt directeur Oliver Kahn. "Op internet blijven dit soort haatberichten vaak uit de openbaarheid. We hebben meer transparantie nodig."

De video met Müller, Sané en Goretzka wordt ook vertoond op televisie rondom sportwedstrijden.

2023-03-21T13:08:30Z dg43tfdfdgfd