BBC: 'ADRIAN NEWEY ZET HANDTEKENING ONDER VIJFJARIGE DEAL VOOR 30 MILJOEN POND PER JAAR'

Een bron van de BBC heeft onthuld onder wat voor een contract Adrian Newey zijn krabbel bij Aston Martin heeft gezet. De ontwerper die, naar verluidt, de overstap van Red Bull Racing maakt gaat in vijf jaar tijd zo'n 150 miljoen pond opstrijken.

Begin dit jaar werd bekend dat Newey zou gaan vertrekken bij Red Bull Racing, na een dienstverband van bijna twintig jaar. Ferrari leek lange tijd te lonken naar de diensten van de 65-jarige Brit, maar de geluiden gaan dat de Scuderia het niet kon opboksen tegen de financiële zekerheid van Aston Martin. Het team van Lawrence Stroll is hard aan de weg aan het timmeren en hoopt binnen afzienbare tijd een serieuze gooi te gaan doen naar de wereldtitel en met Newey aan boord worden die kansen aanzienlijk groter.

OOK INTERESSANT: 'Aston Martin verkoopt aandelen aan Amerikaanse partijen'

Megadeal in de maak

Het Britse medium wijst naar bronnen binnen Aston Martin. Die vertellen dat Newey een langetermijncontract heeft ondertekend, voor de looptijd van vijf jaar. Inclusief bonussen en andere provisies kan het jaarlijkse bedrag oplopen naar zo'n 30 miljoen pond per jaar. Aankomende dinsdag wordt er een persconferentie belegd in Silverstone en de verwachting is dat de komst van Newey daar bekend gemaakt zal worden. Ook kan het zo zijn dat het team simpelweg de nieuwe aandeelhouders aankondigt. Zaterdag werd namelijk bekend dat het moederbedrijf aandelen heeft verkocht aan twee Amerikaanse partijen.

Lees ook

2024-09-07T13:08:21Z dg43tfdfdgfd