DE GEWILDE FEYENOORDER DáVID HANCKO DOET ER AAN OM TE VERTREKKEN

De kans bestaat dat Feyenoord al na één seizoen afscheid moet gaan nemen van Dávid Hancko. De centrale verdediger staat namelijk in de belangstelling van Napoli, dat serieus rekening houdt met een vertrek van Min-jae Kim naar Manchester United. Hancko geldt volgens Italiaanse media als de voornaamste kandidaat om de Zuid-Koreaanse verdediger op te volgen in Napels.

Zes miljoen euro betaalde Feyenoord afgelopen zomer om Hancko aan te trekken als vervanger van de naar Bournemouth vertrokken Marcos Senesi. De Slowaakse verdediger speelde zich zonder enige moeite in de basis bij Feyenoord en vormde met zowel Gernot Trauner als Lutsharel Geertruida uit tot misschien wel de meest stabiele achterhoede van Nederland. De landstitel was dan ook de kers op de taart voor de verdediger, die door het Algemeen Dagblad werd uitgeroepen tot Speler van het Jaar.

In een uitgebreid interview met de krant vertelde de 25-jarige mandekker dat hij het erg naar zin heeft in Rotterdam, maar dat hij een transfer niet per definitie kan uitsluiten: “In het voetbal weet je het nooit, maar ik ga er wel vanuit. Met Feyenoord de Champions League in, daar kijk ik zo naar uit.” Toch bestaat er een kans dat Hancko niet met Feyenoord, maar met Napoli de Champions League in gaat. De 27-voudig international, die een xTV heeft van 8,3 miljoen euro, lijkt zodoende de Fredrik Aursnes-weg te gaan bewandelen. De Noorse middenvelder kwam in 2021 voor slechts 450.000 euro naar Feyenoord en werd vorig jaar zomer, na reeds één seizoen, voor minimaal dertien miljoen euro aan Benfica verkocht.

Artikel gaat verder onder de video

Hoewel de interesse in Hancko nog niet concreet is vanuit Napels, doet de verdediger er goed aan om de berichtgeving in de gaten te houden. De Career Tool van SciSports toont namelijk aan dat Napoli de best mogelijke bestemming is voor Hancko. Met een Club Fit van 87 blijft Napoli onder meer Sevilla (84) en Real Betis (81). Hancko zal niet alleen veel aan spelen gaan toekomen in Zuid-Italië, maar zal met zijn manier van spelen uitstekend passen in de huidige achterhoede van de landskampioen. Zeker zodra Kim vertrokken is naar bijvoorbeeld Paris Saint-Germain of Manchester United.

2023-06-06T10:37:24Z dg43tfdfdgfd