DRIESSEN KOMT MET TRANSFERSOM VOOR OVERGANG SLOT VAN FEYENOORD NAAR LIVERPOOL

Valentijn Driessen vindt dat Feyenoord het aan zichzelf en de achterban verschuldigd is om het onderste uit de kan te halen voor Arne Slot. De oefenmeester van de Rotterdamse club staat in de nadrukkelijke belangstelling van Liverpool. Zelf heeft hij er vertrouwen in dat de overgang rondkomt, maar Driessen voorspelt dat Feyenoord flink wat geld wil zien.

"Het enige wat ik erover kan zeggen is dat de clubs in onderhandeling zijn", reageerde Slot eerder op de vraag hoe hij tegenover een overstap aankijkt. "Dan zit je zelf in de wachtkamer en wacht je af wat eruit gaat komen. Het lijkt me duidelijk dat ik graag naar Liverpool wil." De trainer zei verder dat hij dacht dat er, op basis van zijn prestaties, 'wel een akkoord zal komen.'

"Bij iedere willekeurige voetbaltrainer laat je het passeren, maar, zo weet iedere volger: Slot heeft de verbale gave om zodanig met taal te spelen dat hij er iets mee wil bewerkstelligen. Of hij er in dit specifieke geval in slaagt om de directie en rvc van Feyenoord zodanig onder druk te zetten dat hij zonder stevige voorwaarden wordt uitgezwaaid voor een prestigieuze uitdaging in de Premier League is een tweede", schrijft Driessen in De Telegraaf.

Lees ook:

Slot kan bij aartsrivaal ideale concurrent voor Van Dijk meenemen naar Liverpool

"Wie het zinnetje inhoudelijk ontleedt, is snel geneigd om Slots kant te kiezen", vervolgt de chef voetbal van de krant. "In drie seizoenen heeft hij immers een onuitwisbare indruk gemaakt in De Kuip. Qua resultaten met een finaleplaats in de Conference League (derde niveau Europa), de landstitel en de KNVB-beker. Een grotere prestatie is dat hij in drie seizoenen drie nieuwe succesvolle elftallen bouwde. Teams die stuk voor stuk groeiden en zeker voor Feyenoord-begrippen ongekend aanvallend, creatief, dominant, attractief en intens dynamisch spel aan de dag legden. Met de manier van spelen oogstte Slot lof in binnen- en buitenland. Daarbij ontwikkelden spelers zich individueel tot topspelers en verlieten zij De Kuip voor mooie transferbedragen."

Als de overal bij topclubs genoemde, gepushte en gehypte Roberto De Zerbi van Brighton & Hove Albion met een lege prijzenkast veertien miljoen moet opleveren, waarom zou Feyenoord dan aan tafel gaan voor een openingsbod onder de vijftien miljoen euro?
- Valentijn Driessen denkt aan een bedrag van minimaal vijftien miljoen euro voor Arne Slot

Niemand binnen Feyenoord misgunt Slot dan ook de overstap naar Liverpool, maar Slot dient ook zijn club dankbaar te zijn, vindt Driessen. "Hij kreeg zijn gewilde assistenten, mocht spelers aan de kant zetten en spelers halen waarbij de Japanner Ayase Ueda voor 9 miljoen euro exclusief bonussen gold als recordtransfer. Verder werd Slot rijkelijk beloond. Nadat hij vorige zomer Tottenham Hotspur ondanks een mondeling akkoord op het laatste moment afzegde, brak directeur Dennis te Kloese zijn contract open. Met een stevige opwaardering groeide het miljoenensalaris van Slot met de contractverlenging tot medio 2026 tot Premier League-proporties."

Lees ook:

Oranje-international van 60 miljoen moet eerste aanwinst van Arne Slot worden bij Liverpool

"Vandaar heeft de leiding van Feyenoord het volste recht, zelfs de plicht naar de club en achterban toe om het onderste uit de kan te halen voor Slot", vindt Driessen. "En eveneens voor alle stafleden die hij wil meenemen naar Liverpool, zoals assistent Sipke Hulshoff, die tevens assistent is van bondscoach Ronald Koeman tijdens EURO 2024. Als de overal bij topclubs genoemde, gepushte en gehypte Roberto De Zerbi van Brighton & Hove Albion met een lege prijzenkast veertien miljoen moet opleveren, waarom zou Feyenoord dan aan tafel gaan voor een openingsbod onder de vijftien miljoen euro?"

Moet Feyenoord water bij de wijn doen om Arne Slot een overstap naar Liverpool te gunnen?
Ja31%
Nee69%
13 stemmen

Driessen noemt

het eerste bod van zeven miljoen euro plus twee miljoen euro aan bonussen

'een lachertje' en voorspelt een hard onderhandelingsproces. "Als dat betekent dat Slot voorlopig in de wachtkamer moet plaatsnemen, dan is mauwen niet op zijn plaats. Niemand hoeft medelijden te hebben met de Feyenoord-trainer. Met z’n volle verstand tekende hij een verlengde, sterk verbeterde verbintenis zonder transferclausule"

2024-04-26T05:47:21Z dg43tfdfdgfd