DUIDELIJK SIGNAAL: ''ANDERS GA JE MAAR LEKKER ERGENS ANDERS SHOPPEN''

Dennis te Kloese ziet voldoende uitdagingen bij Feyenoord. De algemeen directeur is voorlopig niet van plan om De Kuip achter zich te laten voor een nieuw avontuur. Te Kloese vindt het prettig om in Nederland te wonen en wil van Feyenoord een stabiele topclub maken die niet afhankelijk is van één persoon.

"Daarom zijn we ook zo bezig geweest met successieplanning bij Feyenoord. Dat we niet bij een vertrek van één iemand als een kaartenhuis in elkaar klappen," vertelt Te Kloese in gesprek met Voetbal International. Voor elke positie in de club heeft Feyenoord een lijst met mogelijke opvolgers in beeld, zo ging dat ook met Arne Slot. "We zijn gedurende het seizoen bijvoorbeeld ook vier keer in Praag geweest, om Brian Priske tijdens een wedstrijd te observeren."

Te Kloese maakt zich daarom geen zorgen over de continuïteit van Feyenoord. De scouting is weer uitgebreid en financieel hoeft er niet verkocht te worden om gaten te dichten. Geïnteresseerde clubs worden gewaarschuwd. "We zijn er natuurlijk wel met zijn allen voor om het belang van de club te dienen, en spelers dus niet zomaar te laten gaan. Ook al kan een club nog zo groot zijn of enthousiast over een speler zijn, de prijs is de prijs. En anders ga je maar lekker ergens anders shoppen."

Clubs hoeven zich ook niet te melden voor de algemeen directeur van Feyenoord. "Ik heb een vrij opmerkelijke carrière achter de rug, met een ruim twintig jaar lange geschiedenis in het buitenland. Dus, nee, ik denk niet aan vertrekken. Integendeel. Mijn familie en ik voelen ons heerlijk in Nederland. En, bovendien: ik heb sterk het gevoel dat ik nog niet klaar ben bij Feyenoord. De max is nog niet bereikt. Die overtuiging heb ik echt."

Inkomende transfers

De verwachtingen zijn dat Feyenoord geen grote uitgaande transfers meer gaat doen, maar de selectie moet nog wel versterkt worden. "Waar we nog spelers zoeken? Ik vind het moeilijk om over specifieke posities te praten, want dan heb je meteen dat het binnen de selectie wordt gereflecteerd. Van ‘oh, ze willen iemand voor mijn positie halen’, dus ik houd me daar maar verre van. Maar we hebben een aantal posities waar we nog wel meer opties kunnen gebruiken."

2024-07-26T05:53:24Z dg43tfdfdgfd