DUITSE PROFS KIEZEN DE LIGT EN FRIMPONG IN ELFTAL VAN HET JAAR

De voetbalprofs in de Duitse competitie hebben Matthijs de Ligt en Jeremie Frimpong een plek gegeven in het elftal van het jaar. De verdedigers van Bayern München en Bayer Leverkusen werden met respectievelijk 56,8 procent en 56,3 procent gekozen in het elftal met onder anderen Jamal Musiala, Jude Bellingham, Randal Kolo Muani en Niclas Füllkrug.

Bellingham van Borussia Dortmund werd gekozen tot beste speler van het seizoen. De 19-jarige voetballer uit Engeland kreeg met 29,65 procent van de stemmen nipt de voorkeur boven Kolo Muani (28,6 procent) van Eintracht Frankfurt en Musiala (13,7 procent) van Bayern München. Bellingham kreeg daarmee de zilveren schoen.

Urs Fischer werd uitgeroepen tot beste trainer van het seizoen. De coach leidde 1. FC Union Berlin naar de vierde plaats in de Bundesliga. Hij plaatste zich daarmee voor de groepsfase van de Champions League met de Berlijners die pas sinds 2019 uitkomen op het hoogste niveau in Duitsland.

De stemmen werden uitgebracht door spelers uit de Bundesliga, de tweede en derde Bundesliga, de Regionalliga's en alle leden van de spelersvakbond VDV.

2023-06-07T12:57:16Z dg43tfdfdgfd