EDSON ÁLVAREZ BEREIKT PERSOONLIJK AKKOORD EN VERTREKT MOGELIJK VOOR 35 MILJOEN EURO BIJ AJAX

Edson Álvarez vertrekt komende zomer bij Ajax, zo weet BILD te melden. De middenvelder annex verdediger heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Borussia Dortmund en is in afwachting van een transfer van Jude Bellingham. De Duitse topclub kan de komst van Álvarez pas financieren na een vertrek van het Engelse wonderkind.

Voor de 25-jarige Mexicaan is het nu eigenlijk een kwestie van wachten. Álvarez heeft volgens de Duitse media zelf al een akkoord bereikt met Borussia Dortmund, waardoor de bal ligt bij de clubs. Waar Chelsea vorig jaar nog 63,25 miljoen euro wilde betalen voor Álvarez, zullen de Amsterdammers nu genoegen moeten nemen met minder. Naar verluidt verlangt Ajax een bedrag van 35 miljoen euro voor de international.

Ondanks dat een vertrek van Bellingham nog allerminst zeker is, heeft BILD goede hoop op de transfer van Álvarez. De Duitse krant denkt dat Álvarez niet zal worden gehaald als vervanger van Bellingham, maar voor een andere positie. Maar zolang de transfer van Bellingham niet afgerond is, kan Dortmund de 35 miljoen euro niet betalen. Hierdoor bestaat er de kans dat er alsnog een andere club met Álvarez aan de haal zal gaan.

Artikel gaat verder onder de video

Álvarez liet zich onlangs al uit over een mogelijk vertrek bij Ajax: “Ik lees en hoor vanuit de media ook over de interesse, en natuurlijk ga ik niet liegen dat het altijd mooi is als je in verband wordt gebracht met grote clubs”, erkent de aankoop van vijftien miljoen euro in 2019 in gesprek met Voetbal International. “Maar Ajax is voor mij ook een grote club, dus ik zal altijd vol respect met alles en iedereen hier in Amsterdam omgaan. Ik ben iedereen enorm dankbaar voor alles. En wat de toekomst brengt, zullen we gaan zien.”

2023-06-07T14:52:51Z dg43tfdfdgfd