ERIK TEN HAG REAGEERT VOOR HET EERST OP TERUGKEER NAAR AJAX: ‘IK GA ER DUS VANUIT DAT…’

Erik ten Hag is in beeld om komend seizoen aan de slag te gaan bij Ajax als de opvolger van John van ‘t Schip. De huidige trainer van Manchester United staat flink onder druk in Engeland en kan Ajax zien als een uitweg. Toch kijkt de voormalig trainer van FC Utrecht en Go Ahead Eagles anders naar een mogelijke terugkeer.

Bij Viaplay werd Erik ten Hag gevraagd over zijn functie bij Manchester en de geruchten over een mogelijk terugkeer naar Ajax. De Nederlandse coach wil echter niet weglopen van zijn moeizaam presterende club. “Feit is gewoon dat ik hier nog een jaar een doorlopend contract heb. Ik heb bewust getekend en ben geen persoon die wegloopt. Ik ga er dus vanuit dat ik volgend jaar bij Manchester United ben.”

Er is volgens de coach geen contact geweest met de club waarmee hij in het seizoen 2018/2019 de halve finale van de Champions League haalde. Ten Hag denkt dat een terugkeer bij Ajax ooit wel bij de mogelijkheden behoort. “Waarom niet? Ik heb een hele goede periode bij Ajax gehad. Ik heb er op een prettige manier kunnen werken. Het is een fascinerende club, waar heel veel mogelijkheden liggen.”

Lees ook:

Álvarez en Kudus zorgen jaar na vertrek bij Ajax voor schok in Londen

Nadat Ten Hag eerder al in verband werd gebracht met een terugkeer naar Ajax,

lijkt de Nederlandse oefenmeester nu op het lijstje te staan van Bayern München

. Der Rekordmeister zette eerder zijn zinnen op Xabi Alonso, maar de Spanjaard gaf de voorkeur aan een langer verblijf bij landskampioen Bayer Leverkusen. Nadat Julian Nagelsmann en Ralf Rangnick afzegden, komt Bayern München nu mogelijk uit bij Ten Hag.

Mike Verweij meldde vrijdag

in Kick-Off van De Telegraaf dat Ten Hag geldt als dé topkandidaat van Ajax: “Maar het ziet ernaar uit dat hij nog een seizoen mag blijven. Dat is een beetje uit nood geboren: ook Manchester United weet niet wie ze daar nou neer moeten zetten”, vertelde Verweij. “Dan heeft Ajax nog twee kandidaten over. Farioli en Potter.” De Ajax-watcher van het dagblad denkt dat er snel nieuws zal zijn. “Er wordt nu ook voorzichtig naar andere kandidaten gekeken. De komende dagen zullen er denk ik wel knopen doorgehakt worden.”

2024-05-04T05:19:06Z dg43tfdfdgfd