F1 GP BELGIë: DIT IS HOE JE DE AANKOMENDE FORMULE 1-RACE GRATIS OP TV KAN BEKIJKEN

Het is bijna tijd voor de laatste race voor de zomerstop van het Formule 1-seizoen 2024. Na de zege van Oscar Piastri in de F1 Grand Prix van Hongarije hebben we zeven verschillende winnaars in dertien races gezien. De veertiende wedstrijd is de Grand Prix van België en die kunnen Nederlanders live én gratis op tv volgen.

Het raceweekend op Spa-Francorchamps ging op vrijdag 26 juli van start met de eerste vrije training om 13:30 uur en de tweede vrije training om 17:00 uur. De laatste en derde vrije training zal vandaag worden verreden vanaf 12:30 uur. Er zijn twee verschillende manieren waarop je elke sessie van de Formule 1 kunt volgen: F1 TV, het officiële streamingsplatform van de koningsklasse van de autosport, en Viaplay. Sommige sessies worden ook live op het open en gratis kanaal uitgezonden van Viaplay TV, de zender die de plek van SBS9 heeft overgenomen. In het geval van België waren alleen de twee trainingen van de vrijdag daar live te zien.

OOK INTERESSANT: Verstappen blikt met optimisme terug op vrijdag in België: "Altijd lastig om hier de balans te vinden"

RTL Deutschland

Voor de meeste Grands Prix heb je dus F1 TV of het betaalde platform van Viaplay nodig om de kwalificaties en de races live te kunnen zien. Er zijn echter een paar uitzonderingen en daar mogen we onze oosterburen voor bedanken. Sinds dit jaar is RTL Deutschland namelijk een samenwerking aangegaan met Sky Sports Deutschland. Dat betekent dat niet meer alles van de Formule 1 achter de betaalmuur van Sky Sports zit verborgen in Duitsland, maar dat zeven kwalificaties en races live te volgen zijn op RTL.

België is een van die zeven raceweekenden die valt onder de samenwerking van RTL en Sky Sports. Aangezien RTL Deutschland een open en gratis kanaal is in ons land, kunnen de Nederlandse autosportfans, die geen F1 TV of Viaplay hebben, dus alsnog de Formule 1 kijken zonder vertraging. De kwalificatie in de Ardennen is vandaag om 16:00 uur. De uitzending op RTL begint een halfuurtje eerder om 15:30 uur. De race op het circuit in Francorchamps wordt op zondag 28 juli verreden. De lichten gaan uit om 15:00 uur, maar met een voorbeschouwing van een uur zal de uitzending van RTL beginnen om 14:00 uur.

Naast de live uitzendingen op F1 TV, RTL en Viaplay is de Grand Prix van België ook live te volgen via Sporza op het open kanaal van het Belgische VRT Canvas, al zal de kwalificatie geen voorbeschouwing hebben en de uitzending van de race begint een kwartiertje voor de start.

RTL Deutschland is voor Ziggo-klanten te vinden op kanaal 58 en voor KPN-klanten momenteel op kanaal 47. De seizoensopener in Bahrein evenals de race in Hongarije waren ook al uitgezonden op het Duitse open kanaal. Verder staan Nederland, Italië, Azerbeidzjan en Las Vegas nog op de planning. VRT Canvas is voor Ziggo-klanten op kanaal 52 en voor KPN-klanten op kanaal 30.

Lees ook

2024-07-27T08:53:21Z dg43tfdfdgfd