F1 IN HET KORT | MARKO TOONT VERREGAANDE INTERESSE IN ALONSO-PUPIL: 'VOLG HEM AL EEN TIJDJE'

In de rubriek F1 in het kort houdt F1Maximaal.nl u op de hoogte van het laatste nieuws van de koningsklasse van de autosport dat nét niet in aanmerking komt voor een uitgebreide vermelding, maar uiteraard wel relevant is om toch even te benoemen op de website.

Marko toont verregaande interesse in Alonso-pupil: 'Volg hem al een tijdje'

Helmut Marko wil Josep María Marti verbinden aan Red Bull Racing. De Formule 3-coureur is onderdeel van het management van Fernando Alonso en wist in Monaco de sprintrace te winnen en een week later was de rijder de winnaar van de feature race in zijn thuisland. Mundo Deportivo spotte beide mannen samen in de paddock van het Circuit de Barcelona-Catalunya. 'Ik volg hem al een tijdje. Ik heb hem de stap zien maken naar de Formule 3 en hij laat duidelijke verbeteringen zien.

Aston Martin komt met updates in Canada om een flinke stap te maken

Aston Martin-teambaas Mike Krack bevestigt dat de Britse renstal met een update gaat komen in Canada. De resultaten van de Grand Prix van Spanje waren enigszins teleurstellend, al was dat niet volledig aan de auto te wijten, denkt Krack. Toch gaat het team gehoor geven aan de push om updates van Fernando Alonso, die zag dat Mercedes het behoorlijk goed deed met de nieuwe W14 in Barcelona. 'We moeten gaan bekijken waarom we zo'n enorm verschil in performance waarnamen op bepaalde momenten in de race', zegt de Luxemburger in gesprek met de Nederlandse tak van Motorsport.com. 'Er komt iets in Canada, een stap', bevestigt Krack, waarna hij de lippen stijf op elkaar houdt.

Viaplay ziet topman vertrekken wegens negatieve resultaten

De streamingdienst Viaplay ziet zijn topman, Anders Jensen, vertrekken. Jensen besloot het bedrijf te verlaten vanwege tegenvallende resultaten. In Nederland zendt Viaplay onder andere meerdere voetbalcompetities, darts en ook de Formule 1 uit. De Viaplay Group moest zijn verwachtingen verlagen naar aanleiding van een verslechtering van de marktomstandigheden. 'De vooruitzichten voor de markten waarin we actief zijn, zijn aanzienlijk en in een zeer snel tempo veranderd, en de uitvoering van kostenbesparingsprogramma’s heeft de effecten van deze omstandigheden niet voldoende verzacht', zegt de voorzitter van het bedrijf tegenover De Telegraaf. Jorgen Madsen Lindemann, oud-topman van het voormalig moederbedrijf van Viaplay, neemt de taken van Jensen over.

2023-06-06T14:37:56Z dg43tfdfdgfd