FEYENOORD DREIGT HANCKO KWIJT TE RAKEN NA TRANSFER VAN KIM MIN-JAE

Feyenoord moet vrezen voor een uitgaande transfers van Dávid Hancko. Italiaanse media schrijven dinsdag dat de verdediger van de Rotterdammers belangstelling geniet van Napoli. De landskampioen van Italië gaat ervan uit dat Kim Min-jae bezig is aan zijn laatste weken in Italië, daar hij door een clausule in zijn contract bijzonder aantrekkelijk is voor buitenlandse topclubs. Feyenoord lijkt de dupe te worden van een dergelijk scenario.

Min-jae maakte een jaar geleden voor achttien miljoen euro een transfer van Fenerbahçe naar Napoli. Beide partijen kwamen in het meerjarige contract van de 26-jarige Zuid-Koreaan een transferclausule van vijftig miljoen euro overeen. Deze kan alleen worden gelicht tussen 1 en 15 juli en wordt met tien miljoen euro verhoogd als een kapitaalkrachtige club zaken wil doen. Clubs als Manchester United en, in mindere mate, Paris Saint-Germain hebben meer dan gemiddelde belangstelling voor de centrale verdediger.

Volgens de laatste berichten wordt Hancko gezien als een van de belangrijkste kandidaten om een eventueel vertrek van Min-jae in Napels op te vangen. Ook Nikola Milenkovic van Fiorentina is bij de landskampioen in beeld. Hancko maakte vorig jaar zomer voor zes miljoen euro de overstap van Sparta Praag naar Feyenoord, maar na een uitstekend eerste seizoen vertegenwoordigt hij een hogere transferwaarde. Eerder gebeurde bij Fredrik Aursnes hetzelfde. Hij kwam voor 450.000 euro naar Feyenoord en werd vorig jaar zomer, na reeds één seizoen, voor minimaal dertien miljoen euro aan Benfica verkocht.

Artikel gaat verder onder de video

Hancko heeft nog een contract tot medio 2026 in De Kuip, waardoor geïnteresseerde clubs sowieso met een flinke transfersom over de brug moeten komen. Volgens het algoritme van FootballTransfers bedraagt de Expected Transfer Value (xTV) van de Slowaak ‘slechts’ 8,3 miljoen euro, maar na een seizoen zonder blessureleed én het kampioenschap van Feyenoord zal dit de komende weken omhooggaan. Hancko kwam tot 45 duels in alle competities, waarin hij goed was voor 4 doelpunten en 5 assists.

2023-06-06T08:22:23Z dg43tfdfdgfd