FEYENOORD EN AZ MELDEN ZICH IN PORTUGAL VOOR WAGNER PINA VAN ESTORIL

Wagner Pina van Estoril heeft zichzelf in de kijker gespeeld van Feyenoord en AZ. De 21-jarige rechtsback beleeft dit seizoen zijn doorbraak op het hoogste niveau van Portugal en kan Estoril komende zomer al na één jaar achter zich laten.

Het gaat momenteel erg hard met de loopbaan van Pina. De rechtsback speelde afgelopen seizoen nog op het derde niveau van Portugal bij Belenenses, waar hij tegen het einde van het seizoen doorbrak. Estoril zag zijn kans en pikte de verdediger uit Lissabon transfervrij op. Een besluit die de huidige nummer dertien van de Liga Portugal komende zomer behoorlijk wat geld kan opleveren.

Pina veroverde dit seizoen al gauw een basisplaats bij Estoril en mocht onlangs nog zijn opwachting maken tegen topclubs als Benfica en FC Porto. De rechtsback, die in maart zijn debuut voor Kaapverdië maakte tegen Guyana, kwam dit seizoen al 27 keer voor Estoril in actie en was daarin goed voor één assist.

Lees ook:

Lutsharel Geertruida jaar na afketsen toptransfer alsnog op weg naar Bundesliga

Hoewel Pina nog weinig betrokken is geweest bij doelpunten van Estoril, heeft de rechtsback de interesse gewekt van Feyenoord en AZ. Portugese media melden dat Pina ook in de belangstelling zou staan van een niet nader genoemde club uit de Premier League.

Mochten de Nederlandse clubs komende zomer overgaan tot de koop van Pina, zullen de clubs wel financieel over de brug moeten komen. Pina beschikt nog over een contract tot medio 2027 in Portugal, waardoor Estoril behoorlijk stevig in de schoenen staat.

Feyenoord kijkt ondertussen al naar een mogelijke opvolger van Lutsharel Geertruida,

die opnieuw in beeld is geraakt bij RB Leipzig

. Mocht AZ besluiten om voor Pina te gaan, bestaat er de kans dat Gonçalo Esteves komende zomer terugkeert naar Benfica. De rechtsback is dit seizoen gehuurd door de Alkmaarders, maar wacht nog op zijn debuut in de Eredivisie. AZ kan Esteves voor 1,5 miljoen euro overnemen van Benfica.

2024-05-08T11:35:00Z dg43tfdfdgfd