FEYENOORD GAAT VOOR DROOMTRANSFER ORKUN KöKCU NAAR BENFICA LIGGEN

Feyenoord staat een overgang van Orkun Kökcü naar Benfica voorlopig in de weg, meldt Record. De krant schrijft dat de 22-jarige middenvelder de topprioriteit van de Portugese kampioen is en dat ook Kökcü zelf een overstap naar Lissabon erg ziet zitten. In Rotterdam ligt men echter dwars, omdat Benfica de vraagprijs niet kan betalen. Dit in tegenstelling tot de geïnteresseerde Engelse clubs, waaronder Arsenal en Liverpool.

Een transfer naar Benfica geniet om verschillende redenen de voorkeur van Kökcü. Ten eerste presteert de club de laatste seizoenen goed in de Champions League: de afgelopen twee edities van het Europese toernooi reikte de Portugese topclub tot de kwartfinale. Daarnaast speelt mee dat de twintigvoudig Turks international (twee goals) meer kans op speeltijd denkt te hebben in Portugal dan in de Premier League. Ook de hereniging met Fredrik Aursnes, die Feyenoord in de zomer van 2022 verruilde voor Benfica, wordt door laatstgenoemde club als 'troefkaart' gezien.

Feyenoord verlangt echter minstens veertig miljoen euro en dat is voor de club van voormalig PSV-trainer Roger Schmidt te veel. Benfica zou bereid zijn maximaal dertig miljoen euro te betalen. De club hoopt dat men in Rotterdam bereid is een deal te accepteren met een lagere transfersom, maar een royaal percentage van de transferrechten van de tweebenige spelverdeler. Benfica is bereid liefst twintig procent van de rechten van Kökcü bij Feyenoord te laten.

Artikel gaat verder onder de video

Een dergelijke strategie paste Benfica eerder al toe bij Enzo Fernández. De 22-jarige Argentijn kwam in de zomer van 2022 voor ruim 44 miljoen euro over van River Plate en verkaste ruim een halfjaar later alweer voor 121 miljoen euro naar Chelsea. De Argentijnse topclub mocht daardoor nog eens 41 miljoen euro bijschrijven.

Kökcü was dit seizoen een cruciale speler bij Feyenoord, dat voor het eerst sinds 2017 weer de landstitel in de wacht wist te slepen. De middenvelder was in 46 wedstrijden goed voor 12 goals en 5 assists. Het contract van Kökcü loopt nog tot de zomer van 2025. Zijn Expected Transfer Value (xTV) bedraagt 23,8 miljoen euro.

2023-06-07T06:37:44Z dg43tfdfdgfd