FEYENOORD KAN MET DIRK PROPER OPVOLGER VAN MATS WIEFFER WEGPLUKKEN BIJ NEC

Feyenoord heeft met het vertrek van Mats Wieffer een recordtransfer te pakken. Brighton & Hove Albion betaalt minimaal dertig miljoen euro voor de verdedigende middenvelder, een bedrag dat middels bonussen nog kan oplopen. Voor Feyenoord betekent het dat de club, met een goed gevulde oorlogskas, op zoek kan naar een opvolger.

Hoofdtrainer Brian Priske

liet zich eerder deze week al uit over het vertrek van Wieffer

. “Ik ben blij voor Wieffer, maar ik had hem er graag bij gehad", vertelde Priske aan Voetbal International. "Wij zullen op zoek gaan naar een vervanger." Daarbij maakt het volgens Priske niet uit of deze opvolger gekocht gaat worden of al in huis is: "We streven er altijd naar om de selectie beter te maken, maar ik zag in de oefenwedstrijd tegen Dordrecht bijvoorbeeld ook een goede Antoni Milambo."

De Rotterdammers lijken komend seizoen te kunnen vertrouwen op Quinten Timber en Ramiz Zerrouki als duo op het middenveld, maar de spoeling daarachter houdt niet over. Thomas van den Belt, Gjivai Zechiël en de door Priske genoemde Milambo lijken allen nog niet klaar om constant te presteren in het eerste van Feyenoord. Ook Chris-Kévin Nadje, voor 500.000 euro overgekomen van FC Versailles, zal ongetwijfeld tijd nodig hebben om aan te haken op het niveau. Zodoende lijkt het voor de club logisch om een nieuwe speler op die positie aan te trekken.

Via Mee Met Oranje:

Waar en hoe laat wordt Nederland - Engeland uitgezonden?

Proper lijkt daarvoor een prima optie. De verdedigende middenvelder was afgelopen seizoen onbetwiste basisspeler bij NEC en was in 33 duels goed voor liefst 7 goals en 4 assists. Zijn Skill (62,6) is nu nog lager dan die van Wieffer (65,6), maar het Potential van Proper is dan weer hoger (74,0 vs. 71,6). Daarmee is de verwachting van SciSports dat de jeugdexponent van de club uit Nijmegen uiteindelijk beter kan worden dan de kersverse middenvelder van Brighton. Bovendien lijkt Proper, met een Estimated Transfer Value (ETV) van 3,4 miljoen, redelijk betaalbaar.

Volgens de Career Advice Tool van SciSports heeft Proper op dit moment een Club Fit van 72 met Feyenoord. Dat deze niet hoger is, heeft vooral te maken met het feit dat de kans op speeltijd nu nog laag geschat wordt. Die zal door het vertrek van Wieffer echter naar alle waarschijnlijkheid beter worden. De potentiële ontwikkeling in Rotterdam wel goed en qua speelstijl en formatie is zelfs te spreken van een uitstekende match.

Wat betreft verbeterpunten voor Proper lijkt de Oranje-jeugdinternational nog wat stappen te moeten zetten in het verdedigen en het geven van juiste passes. Dit zijn aspecten waarop Wieffer vorig seizoen juist uitblonk, terwijl het voor Proper juist zwakkere punten waren. De NEC’er scoort dan weer beter in afronding en balvastheid dan Wieffer, die bij the Seagulls een contract tot medio 2029 heeft getekend.

2024-07-10T14:21:49Z dg43tfdfdgfd