FEYENOORD TRANSFERNIEUWS: ETV VAN LUTSHAREL GEERTRUIDA DOOR HET DAK NA TRANSFER

Lutsharel Geertruida heeft vlak voor het sluiten van de transferperiode toch nog zijn gewenste transfer gemaakt. De voormalig aanvoerder van Feyenoord maakte voor twintig miljoen euro de overstap naar RB Leipzig, waar hij een contract tot medio 2029 ondertekende. Zijn transfer naar de top van de Bundesliga heeft volgens de data van FootballTransfers ook gevolgen gehad voor zijn Estimated Transfer Value.

Geertruida kon vorig jaar ook rekenen op concrete interesse vanuit Leipzig en was zeer dicht bij een definitieve overstap. Die Roten Bullen trokken, tot onvrede van de multifunctionele verdediger, echter de stekker uit de transfer. Hierdoor bleef Geertruida nog een seizoen speler van Feyenoord, waar hij vorig jaar goed was voor 9 doelpunten en 5 assists in 47 duels.

Deze zomer keerde RB Leipzig op het laatste moment terug bij Feyenoord

, nadat de club vlak voor het sluiten van de transfermarkt afscheid moest nemen van Mohamed Simakan. De Franse verdediger verruilde RB Leipzig namelijk voor 35 miljoen euro Al-Nassr, waardoor de Bundesliga-gigant in De Kuip uitkwam voor Geertruida. De Oranje-international had een aflopend contract bij Feyenoord, dat desondanks het onderste uit de kan heeft gehaald met de transfersom van twintig miljoen euro.

Nu Geertruida vertrokken is bij Feyenoord, is zijn Estimated Transfer Value door het dak gegaan. Afgelopen maand vertegenwoordigde de rechtsback annex centrale verdediger nog een waarde van 20,1 miljoen euro. Normaal gesproken zou een speler met de kwaliteiten van Geertruida een hogere ETV vertegenwoordigen, maar zijn aflopende contract hield de waarde enigszins aan de lage kant.

Door zijn overstap naar RB Leipzig, waar hij een vijfjarig contract heeft ondertekend, is de ETV van Geertruida flink gestegen. De verdediger, 24 jaar, beschikt vanaf 1 september over een waarde van 30,4 miljoen euro en zag zodoende zijn ETV in één maand tijd met meer dan tien miljoen euro stijgen. Daarbij is het niet uitgesloten dat de ETV de komende maanden verder zal stijgen, zodra Geertruida een basisplaats heeft veroverd in Duitsland. Volgens het algoritme heeft de ETV van Geertruida namelijk een bereik van 38 miljoen euro.

2024-09-06T10:29:10Z dg43tfdfdgfd