FEYENOORD TRANSFERNIEUWS: SANTIAGO GIMéNEZ OVER MOGELIJK VERTREK

Het is nog altijd onduidelijk waar de toekomst van Santiago Giménez ligt. De aanvaller staat inmiddels weer op het trainingsveld bij Feyenoord, maar weet dat er interesse vanuit het buitenland voor hem is. Desondanks lijkt de Mexicaan voorlopig zijn focus te hebben op Feyenoord, zegt hij in een interview met het Algemeen Dagblad.

Na opnieuw een prima seizoen te hebben gehad in het shirt van Feyenoord, kan Giménez deze zomer mogelijk een vervolgstap maken. Zijn naar circuleert rond bij verschillende Europese topclubs, al is er van concrete interesse vooralsnog geen sprake. De aanvaller zelf denkt op dit moment nog niet aan een vertrek: "Ik snap alle vragen, maar mijn toekomst is in handen van God. Zelf heb ik nog geen idee waar ik over een paar weken speel. Misschien wel gewoon bij Feyenoord. En nee, het kost me geen moeite om me daarop te focussen. Pas als God wil dat ik ga, dan ga ik."

Feyenoord haalde met Julián Carranza al een nieuwe spits in huis, terwijl de club met Ayase Ueda eigenlijk al een vervanger van Giménez in huis had. De Mexicaan vindt het niet gek dat Feyenoord vooruitdenkt: "Ik vind het alleen maar logisch dat Feyenoord drie goede spitsen wil hebben." Toch wil Giménez duidelijk maken dat zijn focus bij Feyenoord ligt: "Zolang ik hier ben, zal ik alles geven voor de club. Ik hou van Feyenoord en van Rotterdam. We willen de mensen volgend seizoen weer blij maken."

Voor Giménez staan deze weken in het teken van een kennismaking met de nieuwe trainer Brian Priske. De Mexicaanse aanvaller is tot nu toe onder de indruk: "Ik heb een heel goed gevoel bij de nieuwe trainer”, vertelt Giménez. "Hij is een heel aardig persoon en zijn manier van spelen spreekt me aan. We gaan er proberen wat moois van te maken dit seizoen.”

Giménez was afgelopen seizoen goed voor 26 doelpunten en 8 assists, verdeeld over 41 wedstrijden. De spits kan een uitstekend doelpuntengemiddelde overleggen met 1 goal per 123 minuten, maar dit kalenderjaar stokte de doelpuntenproductie geruime tijd. Giménez was het afgelopen half jaar slechts zes keer trefzeker in negentien duels. Sinds maart daalde zijn Estimated Transfer Value (ETV) van 33,2 miljoen euro naar 28 miljoen euro.

2024-07-27T06:19:59Z dg43tfdfdgfd