FEYENOORD VREEST VOOR TRANSFER GIMéNEZ NAAR SPORTING NA VERTREK GYöKERES

Santiago Giménez is op de radar verschenen van Sporting Portugal, zo melden Portugese media. De 23-jarige spits van Feyenoord wordt felbegeerde door diverse topclubs in Europa, maar tot dusver voegde geen enkele geïnteresseerde partij daad bij het woord. In Lissabon wordt Giménez gezien als opvolger van Viktor Gyökeres, die deze zomer voor een vertrek naar de Premier League staat.

Giménez was afgelopen seizoen goed voor 26 doelpunten en 8 assists, verdeeld over 41 wedstrijden. De linkspoot kan een uitstekend doelpuntengemiddelde overleggen met 1 goal per 123 minuten, maar dit kalenderjaar stokte de doelpuntenproductie geruime tijd. Giménez was het afgelopen half jaar slechts zes keer trefzeker in negentien duels.

Desondanks blijft Giménez volop opduiken op verlanglijstjes bij clubs uit de Europese (sub)top. De Mexicaans international is ook op de radar verschenen bij Sporting, dat wil overgaan tot actie wanneer Gyökeres vertrekt. De Zweedse goalgetter kan rekenen op belangstelling van Arsenal en Chelsea. De Engelse topclubs moeten wel voldoen aan de afkoopclausule van honderd miljoen euro.

Via Mee Met Oranje:

Waar en hoe laat wordt Nederland - Engeland uitgezonden?

Feyenoord wil volgens de meest recente berichtgeving vijftig miljoen euro hebben voor de aanvaller, die tot medio 2027 vastligt. Dat is een stuk meer dan de vraagprijs die eerder gemeld werd door FOX Sports van een bedrag tussen de 30 en 35 miljoen euro zou accepteren. De Estimated Transfer Value (ETV) van Giménez wordt momenteel geschat op 28 miljoen euro.

Het is niet bekend of Sporting aan deze vraagprijs wil voldoen. Het lijkt echter onwaarschijnlijk, aangezien het record voor duurste aanwinst van de regerend landskampioen in handen is van Manuél Ugarte. De Uruguayaanse middenvelder werd in 2021 voor 24,5 miljoen euro overgenomen van Famalicão. Dit zou betekenen dat dit record met een dubbel zo hoog bedrag gebroken wordt.

2024-07-10T12:36:30Z dg43tfdfdgfd