FRENKIE DE JONG PLOTS IN VERBAND GEBRACHT MET MANCHESTER UNITED EN BAYERN MüNCHEN

Frenkie de Jong staat opnieuw in de belangstelling van Manchester United, melden Spaanse media. De Nederlander wordt al sinds afgelopen zomer in verband gebracht met een overstap naar United, waar hij herenigd kan worden met Erik ten Hag. Volgens The Athletic hoopt ook Bayern München de middenvelder van Barcelona deze zomer in te lijven.

Bayern heeft een matig seizoen achter de rug. De Zuid-Duitse club werd weliswaar landskampioen, maar was daarvoor afhankelijk van een slipper van Borussia Dortmund in de laatste speelronde (1-2 verlies tegen 1. FSV Mainz 05). In de Champions League werd de recordkampioen van Duitsland al in de achtste finale uitgeschakeld door Manchester City. Na een 3-0 verlies in Manchester kwam FC Hollywood in de Allianz Arena niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Om volgend seizoen meer kans op succes te hebben, is men in Beieren naarstig op zoek naar versterking. Daarbij lijkt een nieuwe defensieve middenvelder bovenaan de prioriteitenlijst te staan. Daarbij heeft Bayern naast Declan Rice dus ook De Jong in het vizier. "Maar serieuze stappen zijn afhankelijk van het feit of het totale budget niet wordt uitgeput én andere spelers vertrekken", schrijft journalist Raphaël Honigstein.

Artikel gaat verder onder de video

Bij Manchester United is men eveneens op zoek naar een nieuwe middenvelder, gezien verschillende spelers voor een vertrek staan. Scott McTominay, Donny van de Beek en Fred mogen naar verluidt op zoek naar een nieuwe club en van de van Bayern München gehuurde Marcel Sabitzer is niet zeker of hij langer blijft. Ook het aantrekken van Bayern-middenvelder Leon Goretzka wordt gezien als een mogelijkheid.

Vorig jaar verscheen de naam van De Jong vrijwel dagelijks in de Engelse en Spaanse kranten. Barcelona zou graag afscheid van hem nemen om ruimte te maken in het salarishuis. De 26-jarige Oranje-international had zelf echter geen oren naar een vertrek en besloot ondanks dreigementen van de club 'gewoon' in Catalonië te blijven. Na een moeizame start speelde hij zich in de van Xavi Hernández en het lijkt dan ook onwaarschijnlijk dat Barça komende zomer medewerking wil verlenen aan een vertrek.

2023-06-07T14:53:01Z dg43tfdfdgfd