HAKIM ZIYECH MAAKT OPVALLENDE KEUZE EN VERTREKT NA DIT SEIZOEN BIJ CHELSEA

Hakim Ziyech gaat Chelsea na dit seizoen zo goed als zeker verlaten. De aanvallende middenvelder liep afgelopen winter een tijdelijke overstap naar Paris Saint-Germain nog mis, maar lijkt nu alsnog te gaan vertrekken. Transferexpert Rudy Galetti weet namelijk al wat zijn bestemming gaat worden.

Hoewel het nog onduidelijk is om welke club het gaat, lijkt Ziyech na dit seizoen aan de slag te gaan in Saoedi-Arabië. De dertigjarige Drontenaar is zijn situatie bij Chelsea op de bank meer dan zat en zinspeelt al langer op een vertrek. Nu in de concrete interesse van Europese topclubs uitblijft, lijkt Ziyech wel open te staan voor een avontuur in Saoedi-Arabië. De Italiaanse journalist meldt dat er al meerdere gesprekken zijn gevoerd met het Ministerie van Sport over een mogelijke transfer naar het land.

Aangezien Ziyech nog beschikt over een contract tot medio 2025 in Londen, zal de nieuwe club van de aanvallende middenvelder wel financieel over de brug moeten komen. Galetti meldt dat Ziyech komende week opnieuw om de tafel gaat met afgevaardigden van het Ministerie van Sport om verder te praten over de financiële aspecten van de deal. Naar verluidt houdt Paris Saint-Germain de onderhandelingen tussen Ziyech en Saoedi-Arabië nadrukkelijk in de gaten en is het volgens de journalist niet uitgesloten dat de Parijzenaren komende zomer een nieuwe poging zullen wagen bij de 52-voudig international van Marokko.

Artikel gaat verder onder de video

Ziyech kwam deze week nog negatief in het nieuws door zijn bezoek aan Quincy Promes in Moskou. De vijftigvoudig international van Oranje hangt in Nederland onder meer een celstraf van twee jaar boven het hoofd en kiest ervoor om in Rusland te blijven, in plaats van naar Nederland af te reizen voor zijn zaak. Ziyech plaatste beelden op social media van zijn bezoek aan Moskou, wat voor fikse kritiek en onbegrip zorgde op social media.

2023-06-06T15:37:31Z dg43tfdfdgfd