HAMILTON OORDEELT OVER TEAMORDERS MCLAREN: 'ALS HET VERSTAPPEN WAS...'

In aanloop naar de Grand Prix van België domineren twee verhalen de Formule 1-paddock: de radioberichten van Max Verstappen aan Red Bull Racing en de teamorders van McLaren in Hongarije. Ook Lewis Hamilton en George Russell krijgen de vraag voorgelegd wat zij hadden gedaan als ze in de schoenen van Lando Norris hadden gestaan - en daarbij schuwt Hamilton een vergelijking met Verstappen niet.

Hamilton oogt opgewekt en ontspannen als hij de hospitality van Mercedes binnenwandelt en plaatsneemt naast zijn teamgenoot. Slechts een week geleden stond hij nog op het podium op de Hungaroring, voor de 200e keer in zijn F1-carrière. Na een terugblik en een uitgebreid dankwoord richting Mercedes volgt al gauw de vraag wat hij van de teamorders van McLaren vond en wat hij zelf zou hebben gedaan.

Hamilton: 'Verstappen zou dat niet hebben gedaan'

Hamilton weet zeker dat hij in het belang van het team zou hebben gehandeld, maar denkt niet dat alle coureurs hetzelfde zouden doen. Daarbij verwijst hij naar Max Verstappen: “Het is niet aan mij om te beslissen. Als het Max was, had hij hem niet laten inhalen. Als ik in die situatie zat, zou ik doen wat mijn team me vroeg, hoe moeilijk dat ook is. Je vertegenwoordigt 2000 mensen met wie je werkt en dit is een ultiem moment om de juiste beslissing te nemen”, zegt de Mercedes-coureur in gesprek met onder meer GPblog.

Teamgenoot Russell beaamt dat het een erg moeilijke beslissing is. “Als je in de auto zit, spelen er zoveel emoties mee. Je denkt vaak eerst aan jezelf. En als je je kwalificeert op pole en je ziet een kans om de overwinning te pakken die vervolgens niet voor jou is, weet je dat het een moeilijke beslissing is”, vertelt hij.

“Lando en ikzelf hebben niet zo veel overwinningen op onze naam staan, dus je kunt er niet van uitgaan dat er zomaar weer een kans komt. Maar zoals Lewis al zei, gaat het niet om ons maar om het team dat we vertegenwoordigen. Lando kennende, als ik die race live zou zien, zou ik denken dat hij de plaats sowieso zou teruggeven. Maar ik denk dat een coureur vaak tot op zekere hoogte zijn gelijk wil halen. Ik heb er nooit aan getwijfeld dat hij er gehoor aan zou geven”, besluit Russell.

2024-07-26T10:13:22Z dg43tfdfdgfd