HET ZOU WOLFF 'EEN ROTZORG ZIJN ALS DE MERCEDES-BOLIDE OP EEN RED BULL GAAT LIJKEN'

Mercedes-teambaas Toto Wolff liet eerder op de zondag al weten dat er grote dingen in de pijplijn zitten voor Mercedes. De auto wordt aangepast, en als de W14 daardoor op de RB18 of RB19 van Red Bull Racing gaat lijken, zal dat Wolff een worst wezen. De Mercedes-bolide moet simpelweg zo snel mogelijk worden.

Mercedes is een nieuwe weg ingeslagen en heeft eindelijk de knoop doorgehakt betreffende het omgooien van het concept van de auto. Het was duidelijk dat het huidige concept geen stand kon houden in de competitie met Red Bull, Aston Martin, en Ferrari. De Duitse renstal moet dus opnieuw gaan kijken naar de auto en dat heeft al een aantal nieuwe perspectieven opgeleverd.

'We willen niet conservatief zijn met hoe de auto eruit moet gaan zien', laat Wolff weten aan RaceFans. 'De auto moet gewoon zo snel mogelijk worden. Als die auto dan op een Red Bull gaat lijken, dan zou me dat een rotzorg zijn. Hij moet gewoon snel zijn.' En dat is begrijpelijk. Red Bull heeft immers de superieure bolide die elk team wel wil hebben.

'Geen schaamte als de Mercedes-bolide dan snel is'

Mocht het zo zijn dat de Mercedes-bolide inderdaad op een Red Bull-bolide gaat lijken, dan kent Wolff geen schaamte. 'Ik zou me niet schamen als de auto snel is', gaat de Oostenrijker verder. Mercedes heroverweegt alle aspecten van het ontwerp van de auto, afgezien van de unieke sidepods, zei Wolff. 'Het zijn alle aerodynamische oppervlakken die zichtbaar zijn vanaf de voorkant tot aan de diffuser en de vleugel', legt de Mercedes-teambaas uit.

'Er ligt natuurlijk enorm veel (druk, red.) op de vloer met een auto met het ground effect. En dan zijn er nog veel meer architectonische zaken die nodig zijn om de auto de carrosserie te geven die volgens ons het meest efficiënt is. Dus de auto wordt op dit moment letterlijk op zijn kop gezet en er is veel goeds dat we zien', bevestigt Wolff. Mercedes kon in Jeddah al een beetje vooruitgang zien en hoopt in de aankomende races stukje bij beetje op te krabbelen.

Pak tot zelfs 100 keer je inzet als Max Verstappen de Grand Prix van Saoedi-Arabië wint! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

2023-03-19T12:33:14Z dg43tfdfdgfd