'IK GA NIET ZEGGEN WIE, MAAR ZE LUISTERDEN NIET'; ROGLIC HEEFT RITZEGE NIET ALLEEN AAN ZICHZELF TE DANKEN

De kroniek van de aangekondigde Primoz Roglic-overname. Dat was het vrijdag in de Vuelta a Espana, waar de Sloveen van Red Bull-BORA-hansgrohe op de Alto de Moncalvillo de rit won en de leiding in het algemeen klassement overpakte van de Australiër Ben O'Connor van Decathlon AG2R.

Roglic won dus zijn derde etappe, al was dat voor hem geen noodzaak. 'Ik zei: ik heb de ritzege niet nodig. Maar andere jongens, ik ga niet zeggen wie, beslisten dat ze niet naar mij luisterden en begonnen op kop te rijden.' Met andere woorden: ploeggenoten als Nico Denz en Patrick Gamper wilden rammen.

'Uiteindelijk moest ik daar dus maar in meegaan, zodat we allemaal aan dezelfde kant zouden staan', grapte Roglic, die nu twee minuten voorsprong heeft op O'Connor. Enric Mas (Movistar, 2.20 minuut achterstand) en Richard Carapaz (EF Education-EasyPost, op 2.54 minuut) staan daar dan weer achter.

'Ik ben wel wat verbaasd door de grootte van de voorsprong. Het is alleszins beter dan vijf minuten achter staan. Ik ben blij met de manier hoe het gaat en de mannen om mij heen', geeft Roglic zijn ploeggenoten een compliment. Roger Adria, Giovanni Aleotti, Daniel Felipe Martinez en Aleksandr Vlasov leverden hem vrijdag perfect af, terwijl Florian Lipowitz het cruciale gat liet waardoor Mas en Carapaz op achterstand kwamen.

Lees verder onder de foto.

Roglic rekent zich nog niet rijk

Zaterdag staat de zware bergetappe naar Picon Blanco nog op de rol, dus Roglic is allesbehalve bezig met een feestje. 'Het is nog niet gedaan. Ik blijf het maar zeggen, dat de koninginnenrit er nog aan zit te komen. De rit van zaterdag is the big one. Het is een ongelofelijk zware etappe en ook zondag moet ik nog bij de pinken zijn in de afsluitende tijdrit', doelt hij op de chrono in en rondom de Spaanse hoofdstad Madrid.

2024-09-06T16:22:20Z dg43tfdfdgfd