ITALIAANSE MEDIA MET STOMHEID GESLAGEN: 'DE WONDERAUTO VAN VERSTAPPEN ZWAAIDE NIET MET DE SCEPTER'

La Gazetta dello Sport en Corriere dello Sport zijn met stomheid geslagen na de kwalificatie van de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Waar iedereen verwachtte dat Max Verstappen dominant zou zijn, ging de Nederlander na Q2 niet meer naar buiten vanwege een kapotte aandrijfas. Volgens het Italiaanse medium kon de wonderauto van Verstappen dit keer niet met de scepter zwaaien op de zaterdag.

De tweevoudig wereldkampioen was onderweg om een heel snelle ronde neer te zetten in Q2, maar toen kon de kijker zien hoe Verstappen opeens langzaam aan de zijkant van de baan reed. De Nederlander moest terug naar de pitbox va zijn team omdat zijn aandrijfas gebroken was, en dat na de versnellingsbakwissel. Volgens La Gazatta was er voor het eerste een zekere kwetsbaarheid te zien bij de Oostenrijkse renstal. 'Er ging opeens wat kapot in de bolide. De wonderauto die is ontworpen door Adrian Newey liet eindelijk een teken van kwetsbaarheid zien', schrijft het Italiaanse medium.

Hoe dan ook verwacht La Gazetta nog veel van de Nederlander. Verstappen zal vanaf P15 een inhaalrace moeten gaan rijden, maar de data van de topsnelheid van de RB19 is veelbelovend. Ongeacht de afstellingen van de downforce lijkt het erop dat Red Bull geen topsnelheid hoeft in te leveren, wat dus ook hier in Jeddah een voordeel op zal leveren. 'Gezien zijn geweldige performance dit weekend rekenen we buiten Verstappen nog niet op de overwinning.' Ook Corriere dello Sport was heel verbaast dat Verstappen niet op poleposition zou staan voor de race. 'De RB19 stopte er gewoon mee.'

Corriere dello Sport denkt aan het voorgaande jaar in Jeddah

Ondanks dat het Italiaanse medium zag dat Verstappen zijn bolide ermee ophield, maakt het zich nog niet veel zorgen voor de zondagmiddag. 'In 2022 zagen we hetzelfde incident. Toen had Red Bull ook problemen, maar daarna wisten ze alsnog de race naar zich toe te trekken', schrijft Corriere dello Sport, die terugdenkt aan hoe Verstappen toen de race won na een gevecht met Charles Leclerc. Ook nu voorzien de Italianen weer spanning en sensatie met Leclerc en Verstappen achterin.

Pak tot zelfs 100 keer je inzet als Max Verstappen de Grand Prix van Saoedi-Arabië wint! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

2023-03-19T11:18:09Z dg43tfdfdgfd