JAN MULDER HEEFT MOEITE MET TRANSFER VAN BRIAN BROBBEY NAAR AJAX

Jan Mulder vindt dat PSV bij voorbaat al had moeten afzien van de terugkeer van Hirving Lozano. PSV haalde Lozano aan het begin van dit seizoen met hoge verwachtingen terug naar Eindhoven, maar de vleugelaanvaller wist in zijn tweede periode bij de club niet te overtuigen. De 28-jarige Mexicaan, die voor zo'n 15 miljoen euro werd overgenomen van Napoli, kwam in 31 wedstrijden tot 6 goals en 3 assists.

Mulder legde maandagavond in het televisieprogramma Rondo van Ziggo Sport uit dat hij geen fan is van het terughalen van spelers door Nederlandse clubs. Mulder stipt aan dat Lozano in 2019 nota bene zelf koos voor een vertrek bij PSV en een stap hogerop bij Napoli. Dat PSV de Mexicaan terughaalde toen die op een dood spoor zat in Italië, vindt de analist niet goed. “Ik vond datzelfde met Brian Brobbey. Die wilde zelf weg”, refereert Mulder aan het vertrek van de spits bij Ajax in 2019 naar RB Leipzig.

Brobbey vertrok destijds transfervrij naar de Duitse club, maar liet zich een halfjaar later, na nagenoeg niet gespeeld te hebben in Duitsland, alweer verhuren aan Ajax en keerde vervolgens weer een halfjaar later voor circa zestien miljoen terug in Amsterdam. “Je moet dan wel een grote wereldster zijn, wil ik je terugnemen. Zonder nou rancuneus te zijn”, aldus Mulder.

Lees ook:

Chuba Akpom laat zich na duel met Volendam uit over mogelijk vertrek bij Ajax

Mulder krijgt bijval van tafelgenoot Guus Hiddink. “Ik snap de redenatie van Jan. Je valt niet snel terug op spelers die je een paar jaar eerder verlaten hebben. Ik ben zelf niet zo’n voorstander van het terughalen van spelers binnen twee, drie jaar”, aldus de oud-coach van onder meer PSV en Real Madrid.

Overigens is Brobbey dit seizoen uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers van Ajax. De 22-jarige spits speelde 41 duels voor de club uit Amsterdam en was daarin goed voor liefst 22 goals en 11 assists. Het contract van de enkelvoudig Oranje-international loopt nog tot medio 2027. Onder meer Kenneth Perez gaf eerder aan

zeer onder de indruk te zijn van zijn prestaties

. Hoewel Brobbey waarschijnlijk een flink bedrag zou kunnen opleveren,

is Ajax niet van plan de aanvaller deze zomer te verkopen

.

2024-05-07T07:45:14Z dg43tfdfdgfd