JOSIP SUTALO GEEFT IN INTERVIEW DUIDELIJKE HINT OVER TOEKOMST BIJ AJAX

Josip Sutalo erkent dat hij dit seizoen geen goed niveau heeft gehaald. De verdediger werd afgelopen zomer voor ruim twintig miljoen euro overgenomen van Dinamo Zagreb, maar kon vooralsnog niet aan de torenhoge verwachtingen voldoen. De 24-jarige Kroaat was vooral een bron van onrust en stapelde blunder na blunder.

Sutalo zag een overstap naar Ajax als een zeer mooie kans. "De gedachte bij Ajax te spelen, trok me gelijk",

zegt

Sutalo in gesprek met de NOS. "Het is een grote club met een grote historie. Er was een heel duidelijk plan met me. Dat zag ik zitten." Zelfs toenmalig trainer Maurice Steijn was enthousiast over de komst van de mandekker, terwijl hij de andere aankopen van toenmalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat juist openlijk afviel.

Uiteindelijk bleek het toch lastig om te wennen aan Ajax en aan een leven buiten Kroatië. "Ik had moeite met de aanpassing", blikt Sutalo terug. "Het was de eerste transfer die ik ooit maakte, naar een land met een taal die ik niet kende. Ik ben ook iemand die daar wat meer tijd voor nodig heeft. Buiten het veld ben ik een rustig en meer teruggetrokken persoon. Ik heb een eigen kring mensen waarbinnen ik me veilig voel."

Lees ook:

Feyenoord kan ideale opvolger van Arne Slot oppikken in Premier League

Ook de teamsituatie werkte niet mee, zegt Sutalo. "We waren als team toen ook niet op het gewenste niveau, met veel nieuwe spelers die erbij kwamen en zich aan moesten aanpassen. Dat heeft mijn prestaties ook beïnvloed", aldus de international, die

flink werd bekritiseerd om zijn tegenvallende spel

. ""Mijn prestaties waren niet zoals men verwacht had. De kritiek doet soms natuurlijk pijn, maar ik ben een professional en moet ermee om kunnen gaan. Het belangrijkste is wat mensen bij de club en mijn teamgenoten vinden."

Sutalo heeft ondanks de kritiek echter nooit getwijfeld aan zijn eigen kunnen. "Ik weet wat mijn kwaliteiten zijn en twijfel nooit over mijn vaardigheden. Dat doe ik nu ook niet. Ik moet aan mezelf blijven werken en elke training beter worden", aldus de rechtspoot, die niet van plan lijkt om te vertrekken. "Mijn doel is om de beste versie van mezelf te tonen en het team te helpen. Dit seizoen was niet ideaal voor Ajax, maar we streven ernaar dat het volgend jaar beter wordt en dat we Ajax terugbrengen naar waar het hoort. Daar geloof ik ook in."

2024-05-05T11:38:51Z dg43tfdfdgfd