KOGEL DOOR DE KERK: FEYENOORD HOUDT STERSPELER SZYMANSKI LANGER BINNENBOORD

Feyenoord is erin geslaagd om Sebastian Szymanski ook komend seizoen te huren van Dinamo Moskou. De aanvallende middenvelder liet eerder al doorschemeren open te staan voor een langer verblijf in De Kuip. Nadat Szymanski al een persoonlijk akkoord bereikte met Feyenoord, hebben de clubs inmiddels ook elkaar gevonden. Volgens 1908.nl is een handtekening nog het enige wat er ontbreekt.

"Ik heb het super naar mijn zin. Het zou mooi zijn als ik mag blijven", vertelde Szymanski eerder al aan Panna. De aanvallende middenvelder maakte er geen geheim van dat hij graag met Feyenoord de Champions League in wilde gaan en zodoende niet wilde terugkeren naar Rusland. Szymanski ligt in principe nog tot medio 2026 vast in Rusland, maar weigert vanwege de oorlog in Oekraïne om nog naar Moskou af te reizen.

Feyenoord is het langer verblijf van Szymanski een opsteker. De Rotterdammers hadden al langer de hoop op een overeenkomst met Dinamo Moskou en namen onlangs op de seizoensafsluiter dan ook geen afscheid van de 24-jarige middenvelder, die dit seizoen bij 17 doelpunten betrokken was in Rotterdam. Feyenoord had de optie om Szymanski voor negen miljoen euro over te nemen van Dinamo Moskou, maar mede door de sancties voor Rusland, werd een definitieve overstap deze zomer een lastig verhaal.

Artikel gaat verder onder de video

Met Szymanski houdt Feyenoord in ieder geval een van de sterkhouders aan boord. De Rotterdammers willen naar aanloop van komend seizoen een zo'n sterk mogelijke selectie op de been hebben staan, in aanloop naar het Champions League-avontuur. Wel zal Feyenoord serieus rekening moeten houden met een vertrek van Santiago Giménez, Orkun Kökcü en Dávid Hancko, die allen in de belangstelling staan van buitenlandse clubs.

2023-06-07T10:37:47Z dg43tfdfdgfd