LUTSHAREL GEERTRUIDA JAAR NA AFKETSEN TOPTRANSFER ALSNOG OP WEG NAAR RB LEIPZIG

Lutsharel Geertruida kan komende zomer de overstap maken naar RB Leipzig, meldt BILD. De rechtsback van Feyenoord stond afgelopen zomer ook al in de belangstelling van de topclub en leek zelfs op weg naar Oost-Duitsland. Een overstap ketste op het laatste moment af. Nu lijkt RB Leipzig alsnog terug te keren in Rotterdam.

Aangezien het contract van Geertruida medio 2025 afloopt, is de kans groot dat de rechtsback komende zomer verkocht zal worden door Feyenoord. De Rotterdammers willen niet het risico lopen dat de 23-jarige verdediger na komend seizoen gratis de deur uitloopt en staan dan ook open voor onderhandelingen met geïnteresseerde clubs.

Het kan zomaar zo zijn dat RB Leipzig zich binnenkort zal melden in het Maasgebouw. De Duitsers houden er rekening mee dat Benjamin Henrichs gaat vertrekken. De Duits international verkeert bij RB Leipzig in dezelfde situatie als Geertruida bij Feyenoord. Henrichs heeft een contract tot medio 2025 bij die Roten Bullen, die de rechtsback een allerlaatste voorstel voor contractverlenging hebben aangeboden. Gaat Henrichs daar niet mee akkoord, lonkt er een vertrek komende zomer voor de verdediger.

Bij een vertrek van Henrichs is Geertruida de voornaamste kandidaat van RB Leipzig om hem op te volgen. De Rotterdammer was afgelopen zomer al akkoord met een overstap naar RB Leipzig.

Alleen besloot de Duitse topclub op het laatste moment toch af te zien van Geertruida.

Nu Henrichs mogelijk vertrekt, komt RB Leipzig alsnog uit bij Geertruida, die op dit moment een Estimated Transfer Value van 21,8 miljoen euro vertegenwoordigt.

Feyenoord LIVE:

Het laatste transfernieuws vanuit De Kuip

Marcel van der Kraan zei

eerder nog dat hij de kans 'groter dan vijftig procent'

acht dat Geertruida naar Liverpool vertrekt. "Hij staat op de radar en heeft het fantastisch gedaan in het Nederlands elftal én in de Champions League, het is een jongen die fysiek van alle spelers van Feyenoord het beste bij de Premier League past", aldus de journalist van De Telegraaf. Van der Kraan twijfelt er dan ook niet aan dat de 23-jarige verdediger gaat slagen in de als fysiek zware Engelse competitie. "Ik heb over Geertruida geen enkele twijfel, die heb ik zóveel zien spelen."

2024-05-08T09:34:26Z dg43tfdfdgfd